Niinilahdentie 2, 48310 Kotka

Yleiset kilpailumääräykset

Osallistumisoikeus
Ellei kilpailukutsussa ole toisin mainittu, kilpailut ovat avoimia kaikille amatööripelaajille sekä ammattilaisille. Mikäli amatööripelaajalla ei ole voimassa olevaa WHS-tasoitusta, hän voi osallistua kilpailuun, mutta ei voittaa palkintoja tasoituksellisessa sarjassa. WHS-tasoitukseton pelaaja, ja joukkue, jossa pelaa WHS-tasoitukseton pelaaja, voi voittaa palkintoja vain tasoituksettomassa sarjassa. Epäselvissä tapauksissa KG:n kilpailutiimi ratkaisee osallistumisoikeuden. Tiimin ollessa estynyt kokoontumaan päätöksen tekee kilpailun johtaja.
Ilmoittautuminen kilpailuun
Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa kaksi viikkoa ennen kilpailua klo 08.00 ja päättyy kaksi päivää ennen kilpailua klo 14.00 ellei kilpailukutsussa toisin mainita.Ilmoittautua voi:

– caddiemasterille puhelimitse tai henkilökohtaisesti
– sähköpostilla caddie@kymengolf.fi
– www.nexgolf.fi/kg kautta

Ilmoittautumistilanne näkyy reaaliaikaisena netissä https://www.kymengolf.fi/index.php/pelaaminen/kilpailukalenteri

Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi pelaajan nimi, tasoitus, kotiseura, jäsennumero kotiseurassa ja yhteystieto. Pelaaja on itse vastuussa ilmoittautumisen oikeellisuudesta ja saapumisesta kilpailun järjestäjälle. Kilpailutiimi voi hylätä puutteellisilla tiedoilla varustetun ilmoittautumisen. Pelaaja voi ilmoittautuessaan toivoa aikaista tai myöhäistä lähtöä, mutta mitään muita lähtöaikatoiveita ei oteta huomioon.

Kilpailuun voidaan ottaa pelaajia enintään:

– yhteislähtö 4 hengen ryhmät 128 pelaajaa (4 x 32)
– yhteislähtö 3 hengen ryhmät 96 pelaajaa (3 x 32)
– väliaikalähdöt 120 plaajaa

Pelaajat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, jollei kilpailukutsussa muuta mainita.
Jälki-ilmoittautumisia otetaan vajaiden kilpailuryhmien täydennykseksi.
Starttiajat julkaistaan KG:n nettisivulla viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä klo 12.00.

Osanoton peruuttaminen

Ennen ilmoittautumisajan umpeutumista pelaaja voi perua osallistumisensa ilman sanktioita. Kilpailun ilmoittautumisajan päätyttyä kilpailuun ilmoittautunut pelaaja on velvollinen maksamaan kilpailumaksun, vaikkei jostain syystä kilpailua pelaisikaan. Mikäli kilpailija on estynyt osallistumaan kilpailuun sairauden tms. hyväksyttävän syyn vuoksi, tulee hänen ilmoittaa poisjäännistään mahdollisimman pian kilpailun johtajalle, joka voi myöntää vapautuksen kilpailumaksusta. Jotta vapautus kilpailumaksusta voidaan myöntää, on ilmoitus poisjäännistä oltava kilpailun johtajalla viimeistään tunti ennen kilpailijan lähtöaikaa. Kilpailusta poisjääminen saattaa johtaa kilpailumaksun perimisen lisäksi myös muihin kurinpidollisiin toimenpiteisiin.

Tasoitukset

Kaikki pelaajat voivat osallistua tasoitukselliseen sarjaan, mutta palkintoja hcp-sarjassa voivat voittaa vain WHS-tasoituksen omaavat amatööripelaajat. Kilpailija vastaa ilmoitetun tasoituksensa oikeellisuudesta. Korkein huomioitava tarkka tasoitus kilpailuissa on 36. Kilpailuihin voidaan ottaa kilpailijoita, joiden tasoitus on korkeampikin, mutta he pelaavat tarkkaa tasoitusta 36 vastaavalla pelitasoituksella. Kilpailusarjoihin ilmoitetut tasoitusrajat ovat tarkan tasoituksen mukaisia.

Kilpailujen säännöt

Kilpailuissa noudatetaan golfin sääntöjä soveltamisohjeineen, kilpailutiimin laatimaa kilpailumääräystä ja paikallissääntöä.

Kilpailumaksu

Kilpailijan on maksettava kilpailumaksu kilpailutoimistoon ennen starttiaan kilpailuun.

Lähtö

Pelaajan on huolehdittava, että hän on ajoissa lähtöpaikalla. Hyvä golfetiketti edellyttää, että palaaja on lyöntipaikalla ainakin viisi minuuttia ennen lähtöaikaansa.

Kilpailuaika: Virallinen kilpailuaika on huoltorakennuksen päädyssä olevassa kellossa.
Kilpailutoimisto on caddiemasterin toimistossa.

Kilpailun peruuttaminen

Kilpailu voidaan peruuttaa, jos kilpailuun on ilmoittautunut alle 30 pelaajaa.

Hidas peli

Mikäli pelaajaryhmä jää kilpailuun annetusta aikataulusta ja muiden kuin ensimmäisen kilpailuryhmän kyseessä ollessa enemmän kuin lähtövälin verran edellä pelaavasta ryhmästä, voidaan heidät asettaa aikatarkkailuun. Aikatarkkailusta ilmoittaa kilpailun tuomari tai kilpailun johtaja koko ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:

Ensimmäinen rikkomus: Varoitus.
Toinen rikkomus: Yksi rangaistuslyönti
Kolmas rikkomus: Kaksi rangaistuslyöntiä
Neljäs rikkomus: Kilpailusta sulkeminen

Aikatarkkailua tekevät vain tuomari tai kilpailun johtaja. Lyöntiin käytettävän ajan mittaaminen alkaa, kun tuomarin tai kilpailun johtajan mielestä on pelaajan vuoro lyödä.
Aikatarkkailu päättyy tuomarin ilmoituksesta tai kun ryhmä saavuttaa aikataulun tai edellä menevän ryhmän. Mikäli ryhmä joutuu aikatarkkailuun useamman kerran kierroksen aikana, edellisen aikatarkkailun rangaistukset huomioidaan seuraavassa aikatarkkailussa.

Etäisyysmittarin käyttö

Etäisyysmittarin käyttö pelissä on sallittu. Vain sellaista mittaria voidaan käyttää joka mittaa etäisyyttä. Sellaisen etäisyysmittarin käyttö joka mittaa ilmansuuntaa, tuulta, lämpötilaa tai kentän kaltevuutta on kielletty.

Liikkuminen kilpailussa

Kilpailukierroksellaan kaikkien pelaajien ja mailapoikien tulee kulkea jalkaisin. Golfauton tai vastaavan käyttö on sallittua ainoastaan lääkärin luvalla..

Tasatulosten ratkaiseminen

Jos voitto ratkaistaan välittömästi suoritettavalla ”sudden death”-uusinnalla, mainitaan se kilpailumääräyksessä.
Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatilanteissa voittaa pienemmällä pelitasoituksella pelaava pelaaja / joukkue.
Tasoituksettomien kilpailujen tasatulokset ratkaistaan ns. matemaattisella menetelmällä. Ts. tuloskortin mukaiset viimeiset 9, 6, 3 ja 1 reikää. Mikäli matemaattinen menetelmä ei saa ratkaisua aikaan, ratkaistaan tasatilanne arvalla. Ennen 9 reiän tulosten tarkastelua huomioidaan 36 reiän kilpailussa ensiksi viimeisten 18 reiän tulos ja vastaavasti 54 tai 72 reiän kilpailuissa ensiksi huomioidaan viimeisten 36 ja 18 reiän tulokset.

Palkinnot

Kilpailuissa jaetaan palkinto vähintään kolmelle parhaalle kussakin sarjassa. Ammattilaiset pelaavat samoista palkinnoista amatöörien kanssa.
Ammattilaiset ja/tai joukkueet, joissa pelaa ammattilainen, voivat kilpailla vain scr-palkinnoista.
Kilpailuissa, joissa pelaaja osallistuu sekä scr- että hcp-sarjaan, voi hän saada vain yhden palkinnon.
Jos kilpailussa ei ole scr-sarjaa, niin paras scr-tulos palkitaan. Mikäli palkintoa ei noudeta palkintojen jakotilaisuudessa, on se noudettavissa KG:n toimistosta kuukauden kuluessa kilpailun päättymisestä. KG ei vastaa hävinneestä tai kadonneesta palkinnosta. Jakamattomia palkintoja ei toimiteta kilpailun järjestäjän toimesta palkinnon saajalle.
Lunastamattomat palkinnot käytetään KG:n juniorityön tukemiseen.
Kinkkukilpailuissa palkintojenjaossa annetaan pääsääntöisesti lahjakortti, jossa on mainittu mistä ja milloin palkintokinkun voi hakea joulukuussa. Lunastamattomia kinkkuja ei säilytetä jakotilaisuuden jälkeen.

Kilpailun päättyminen

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 10 minuuttia.

Kymen Golf ry.