Niinilahdentie 2, 48310 Kotka

Seniorien avoin kuukausikilpailu 2024

1. YLEISTÄ

Seniorien kuukausikilpailuun kuuluu viisi osakilpailua, yksi per kuukausi touko-syyskuussa. Kilpailukutsut ovat KG:n kotisivuilla olevassa kilpailukalenterissa (http://jaakkol190.sg-host.com/kilpaileminen/kilpailukalenteri/).

Jokainen osakilpailu on oma kilpailunsa. Kilpailusarjan yhteistulokseen lasketaan pelaajan kolme parasta osakilpailutulosta kauden aikana.

Kilpailuissa noudatetaan tätä yleistä kilpailumääräystä ja ennen kilpailua mahdollisesti jaettavaa kilpailumääräystä (tulee vain tarvittaessa jos esim. kentällä on jotain poikkeavaa) sekä niiden lisäksi soveltuvilta osin KG:n kilpailutiimin yleistä kilpailumääräystä (http://jaakkol190.sg-host.com/kilpaileminen/kilpailumaaraykset/). Kilpailunjohtajana toimii Juha Hirvi.

Kilpailuissa on sekä aamu- että iltapäivälähdöt. Ellei kilpailukutsussa toisin määrätä, aamulähdöt tapahtuvat alkaen klo 8.00, iltapäivälähdöt touko-elokuussa alkaen klo 15.30 ja syyskuussa alkaen klo 15.00.

2. OSALLISTUMISOIKEUS

Kilpailuun saavat osallistua senioripelaajat, 1974 tai aikaisemmin syntyneet miehet ja naiset. Sarjaan 65+ voivat osallistua 1959 tai aikaisemmin syntyneet miehet ja naiset.

3. PELIMUOTO, SARJAT JA PELITASOITUS

Kilpailuissa on neljä sarjaa:

Tasoituksellinen lyöntipeli (HCP LP), yhteinen sarja miehille ja naisille.

Tasoituksellinen pistebogey (HCP PB) miehille.

Tasoituksellinen pistebogey (HCP PB) naisille.

Tasoituksellinen pistebogey (HCP PB) 65+, yhteinen sarja miehille ja naisille.

On suositeltavaa, että pelaaja pelaa koko kauden samassa sarjassa (HCP LP tai HCP PB), koska yhteistuloksiin (3 parasta) lasketaan vain ao. sarjassa pelatut tulokset. Mahdollisen LP/PB-sarjanvaihdon tapahtuessa LP-tuloksia ei muuteta PB-tuloksiksi tai päinvastoin.

4. TIIT

Yleinen HCP LP: miehet tii 56, naiset tii 47, ilman ikärajoituksia.

Miehet HCP PB: asetustii 52, tai mikä tahansa valinnainen tii.

Naiset HCP PB: asetustii 47, tai mikä tahansa valinnainen tii.

65+ HCP PB: miehet asetustii 47, tai mikä tahansa valinnainen tii, naiset asetustii 42, tai mikä tahansa valinnainen tii.

Pistebogey-sarjoissa pelaajan on siis mahdollista pelata asetustiin asemesta miltä tahansa haluamaltaan tiiltä, mutta pelaajan tulee ilmoittaa tämä caddiemasterille ilmoittautuessaan kilpailuun. Nexgolfin kautta ilmoittautuessa valinnainen tii on ilmoitettava caddiemasterille ennen lähtöaikojen julkaisua. Kilpailija tarkistaa itse ja vastaa siitä, että hänen tuloskortissa on mainittu oikea tii.

5. ILMOITTAUTUMINEN KILPAILUUN, LÄHTÖAJAT JA KILPAILUMAKSUT

Kilpailuun on ilmoittauduttava viimeistään 2 päivää ennen kilpailua klo 14:ään mennessä.

Kilpailuun ilmoittautuminen voi tapahtua:

– KG:n nettisivuilla: Nexgolf-ajanvaraus/Kilpailut ja tapahtumat (vain kausipelimaksun maksaneet).

– Sähköpostilla: caddie@kymengolf.fi.

– Caddiemasterille puhelimitse tai henkilökohtaisesti.

Lähtöajat saa tietää KG:n verkkosivuilta (Pelaaminen/kilpailukalenteri) tai caddiemasterilta kilpailua edeltävänä iltana klo 18:njälkeen.

Jälki-ilmoittautumiset ovat mahdollisia, mikäli lähtöryhmissä on vapaita paikkoja. Osallistumisen peruuttamisessa noudatetaan KG:n kilpailumääräystä avoimissa kilpailuissa.

Kilpailumaksut (ei sisällä ruokailua): kausipelimaksun maksaneet 15 €, muut pelipäivän normaali green fee.

6. OSAKILPAILUJEN PALKINNOT

Jokaisessa kilpailussa ja sarjassa (kohta 3) palkitaan lahjakorteilla:

3 parasta (60, 50, 40 €), jos sarjassa on yli 20 osallistujaa

2 parasta (60, 50 €), jos sarjassa 10-19 osallistujaa

vain paras (60 €), jos sarjassa on 5-9 osallistujaa

Jos sarjassa on alle 5 osallistujaa, sarja yhdistetään toiseen sarjaan; esim. naisten sarja miesten pb-sarjaan.

Lisäksi palkitaan sekä miesten (vain tii 56) että naisten (vain tee 47) paras SCR-tulos (joko 60 € lahjakortti tai vastaavan arvoinen tavarapalkinto).

Tasatilanteessa ratkaisee tasoituksellisissa sarjoissa pienempi pelitasoitus, SCR-sarjassa matemaattinen malli. Jos nekin ovat tasan, ratkaisee arpa.

Kilpaluissa noudatetaan yhden palkinnon periaatetta: parhaan miesten/naisten SCR-tuloksen voittajat eivät voi enää saada palkintoja tasoituksellisissa sarjoissa.

7. YHTEISTULOKSET

Yhteistuloksissa on samat sarjat kuin osakilpailuissa. Yhteistuloksiin lasketaan kussakin sarjassa kauden viidestä kilpailusta kolme parasta tulosta. Mukaan lasketaan vain kyseisessä sarjassa pelatut kilpailut!

LP HCP-sarjassa käytetään ranking-pisteitä osakilpailuissa sijoituksen mukaan. Pisteita jaetaan 40 parhaalle: osakilpailun voittaja saa 50, toinen 44, kolmas 40, neljäs 37 ja siitä eteenpäin seuraavat aina pisteen vähemmän kuin edellinen. Sijasta 40 eteenpäin kaikki saavat osallistumisesta pisteen. PB-sarjoissa käytetään kolmen parhaan osaottelun yhteispisteitä.

Yhteistuloksissa palkitaan pelaajien lukumäärän mukaan per sarja:

5 parasta kun pelaajia on 40 tai enemmän

4 parasta kun pelaajia on 39-30

3 parasta kun pelaajia on 29-20

2 parasta kun pelaajia on19-10

Vain paras kun pelaajia on alle 10

Palkinnot ovat lahjakortteja tai vastaavan arvoisia tavarapalkintoja: 1. 80 €, 2. 60 €, 3. 50 €, 4. 40 € ja 5. 30 €.

Tasatuloksen sattuessa paremmuusjärjestyksen ratkaisee pelaajan paras yksittäinen osakilpailutulos. Jos sekin on tasan, ratkaisee arpa.