Scramble kilpailu

Lyöntijärjestys:

Joukkue voi aina valita vapaasti lyöntijärjestyksen niin tiillä, väylällä kuin viheriölläkin

Pelaaminen tiillä:

Kaikki pelaajat lyövät avauksensa määritetyiltä tiiltä.

Väylälyönnit:

Avauksien jälkeen joukkue valitsee pallon, jonka paikalta jatkavat peliä. Pallon paikka merkitään.

Texas scramblessä valitun pallon lyönyt pelaaja jättää seuraavan lyönnin lyömättä. Normaali scramblessä kaikki lyövät koko ajan.

Kukin pelaaja asettaa vuorollaan pallonsa aina mahdollisimman lähelle alkuperäistä merkittyä paikkaa (max. 15 cm päähän) ja lyö. Pallon asemaa ei saa muuttaa. Eli esim. hiekkaesteestä lyötäessä pallon makuu palautetaan kaikille pelaajille ennen lyöntiä, samaksi mikä se merkityllä pallolla oli. Jos merkitty pallo oli jalanjäljessä, kaikki lyövät palloa jalanjäljestä. Raffista ei voi tulla semiraffiin, semiraffista ei voi tulla väylälle ja väylältä ei voi tulla greenille.

Mahdollisesti voimassa olevasta siirtosäännöstä mainitaan kilpailumääräyksessä erikseen.

Viheriöllä:

Pallon paikka merkitään, ja kaikki joukkueen pelaajat puttaavat haluamassaan järjestyksessä. Puttia saa seurata vapaasti mistä vaan. Siis myös puttilinjan jatkeelta pallon takaa.

Kupin viereen pysähtynyttä puttia ei saa napauttaa kuppiin, ennen kuin kaikki joukkueen jäsenet ovat putanneet oman puttinsa edellisestä paikasta. Jos pelaaja kuitenkin näin tekee, eivät muut pelaajat saa enää putata edellisestä pallon paikasta.

Varapallo:

Jos joukkue joutuu lyömään varapallon, ”valitaan pelaaja jonka pallolle varapallot lyödään”. Merkitystä tällä on tiiltä lyötäessä – eli ”valitaan” miltä tiiltä kaikki lyövät varapallon. Ja Texas scramblessä – kuka jättää lyömättä.