Niinilahdentie 2, 48310 Kotka

Scramble-kilpailu

Lyöntijärjestys:

Joukkue voi aina valita vapaasti lyöntijärjestyksen niin tiillä, väylällä kuin viheriölläkin.

Pelaaminen tiillä:

Kaikki pelaajat lyövät avauksensa määritetyiltä tiiltä.

Väylälyönnit:

Avauksien jälkeen joukkue valitsee pallon, jonka paikalta jatkaa peliä. Pallon paikka merkitään.

Texas scramblessä valitun pallon lyönyt pelaaja jättää seuraavan lyönnin lyömättä. Normaali-scramblessä kaikki lyövät koko ajan.

Kukin pelaaja asettaa vuorollaan pallonsa aina mahdollisimman lähelle alkuperäistä merkittyä paikkaa (max. 15 cm päähän) ja lyö. Pallon asemaa ei saa muuttaa. Eli esim. hiekkaesteestä lyötäessä pallon makuu palautetaan kaikille pelaajille ennen lyöntiä samaksi mikä se merkityllä pallolla oli. Jos merkitty pallo oli jalanjäljessä, kaikki lyövät palloa jalanjäljestä. Raffista ei voi tulla semiraffiin, semiraffista ei voi tulla väylälle ja väylältä ei voi tulla griinille.

Mahdollisesti voimassa olevasta siirtosäännöstä mainitaan kilpailumääräyksessä erikseen.

Viheriöllä:

Pallon paikka merkitään, ja kaikki joukkueen pelaajat puttaavat haluamassaan järjestyksessä. Puttia saa seurata vapaasti mistä vain. Siis myös puttilinjan jatkeelta pallon takaa.

Tap-in: Mikäli jonkun pelaajan pallo jää aivan reiän tuntumaan, voi hän käydä napauttamassa sen sisään ilman että toisen vuoro menee jatkaa samasta paikasta josta pallo lyötiin reiän viereen. Pallon paikka on merkittävä, koska joukkue on valinnut tämän pallon jatkopaikakseen tapauksessa missä kukaan jäljellä olevista pelaajista ei saa edellisestä paikasta vielä jäljellä olevaa puttiyritystään sisään.

Jos ”tap-in” -pallon paikka on jätetty merkkaamatta, ja se menee ohi eikä kukaan jäljellä olevista pelaajista saa edellisestä paikasta vielä jäljellä olevaa puttiyritystään sisään, jatketaan peliä siitä paikasta mihin tuo ohi mennyt ”tap-in”-putti päätyi.

Varapallo:

Jos joukkue joutuu lyömään varapallon, valitaan pelaaja jonka pallolle varapallot lyödään. Merkitystä tällä on tiiltä lyötäessä – eli ”valitaan” miltä tiiltä kaikki lyövät varapallon. Ja Texas scramblessä – kuka jättää lyömättä.