Puulaaki

Tasoituksellinen joukkuereikäpeli.

Sarjat, osallistumisoikeus, joukkuekoko

Sarjoina on yksi avoin sarja.

Kilpailu on avoin sekä amatööri- että ammattilaispelaajille. Ammattilaispelaajille sillä edellytyksellä, että heidän tasoitustaan on ylläpidetty samalla tavalla kuin amatöörien tasoitusta.

Sarjassa joukkueen kokoonpanolla ei ole rajoituksia. Joukkueen jäsenet voidaan nimetä vapaasti. Pelaaja voi kuulua vain yhteen puulaakijoukkueeseen kauden aikana.

Joukkueen ilmoittautumisen yhteydessä tulee olla nimettynä vähintään 2 ja enintään 4 pelaajaa. 2 ja 3 hengen joukkuetta voi vapaasti täydentää enintään 4 pelaajaan asti. Pelaajavaihdokset eivät ole mahdollisia. Ilmoittautumisvaiheessa ei pelaajilta vaadita EGA-tasoitusta mutta itse otteluissa pelaavilla amatööri-ja ammattilaispelaajilla pitää olla voimassa oleva EGA-tasoitus.

Pelattavat teet

Miehet – 56, M70 halutessaan 52, M75 & M80 halutessaan 52 tai 47

Naiset – 47, N65 ja vanhemmat halutessaan 36

Ilmoittautumiset 17.5. klo 14:00 mennessä

 • Paperilomaketta käyttäen caddiemasterin toimistossa.
  • Sähköpostitse tai puhelimitse caddiemasterille..
  • Ilmoittautumisen yhteydessä pitää ilmoittaa joukkueen yhteyshenkilö.

Ilmoittautumisessa on kerrottava joukkueen nimi, ja pelaajatiedot 2-4. Joukkueen on nimettävä joukkueen johtaja, jonka nimi ja sähköpostiosoite, sekä puhelinnumero on tultava ilmi ilmoittautumisesta. Joukkueenjohtajan sähköpostin kautta kilpailunjohtaja tai caddiemaster toimittaa mahdollisia tiedotteita joukkueelle.

Joukkueen vastuulla on tarkastaa Kymen Golfin nettisivuilta löytyvästä kilpailukalenterista joukkueen ilmoittautumisen rekisteröityminen kilpailuun. Kaikki ilmoittautumiset kirjataan päivittäin sinne Puulaaki-kilpailun ilmoittautumislistalle. Mikäli joukkue havaitsee ilmoittautumistaan seuraavan päivän jälkeen yhä puuttuvansa tuon kilpailun netissä näkyvästä osallistujaluettelosta, tulee joukkueen välittömästi ottaa yhteyttä caddiemasteriin tai kilpailun johtajaan, kuitenkin viimeistään 18.5. klo 14:00. Kilpailun johtajalla ei ole velvollisuutta huomioida tämän jälkeen tulleita korjauspyyntöjä.

 • Joukkueet löytyvät kilpailukalenterissa Puulaaki.
  • Alkulohkon osalta tulosseurannalla on oma tulosseuranta, joka löytyy KG kilpailukalenterista.
  • Playoff-tulosseuranta: KG Kilpailukalenterissa PUULAAKI.

Alkusarjojen ensimmäinen kierros pelataan ma 27.5. ja viimeinen kierros 29.7. (tai 12.8. jos sarjassa on 7 joukkueen lohkoja).

Puolivälierät pelataan 12.8 ja/tai 19.8 (jos sarjassa ei ole 7 joukkueen lohkoja), välierät 26.8. ja finaalit 2.9.

Kilpailumaksu 80€
Ilmoittautumismaksu tulee maksaa (tai antaa laskutusosoite) ennen ensimmäisen kierroksen ottelua. Maksu suoritetaan caddiemasterin toimistoon. Joukkuemaksu 80 €, käsittää koko sarjan ottelut. Kilpailijat, jotka eivät ole KG:n kausipelimaksun maksaneita pelaajia tai eivät ole esimerkiksi VIP-kortilla pelaavia, maksavat jokaisesta pelistään normaalin greenfee-maksun.

Sarjan pelitapa
Puulaakissa pelataan runkosarja ja playoffs-ottelut neljän tai kahdeksan runkosarjan parhaan joukkueen kesken. Playoffs-otteluihin selviävien joukkueiden määrän ratkaisee sarjaan ilmoittautuneiden joukkueiden määrä. Pelimuoto on tasoituksellinen greensome-reikäpeli kaksihenkisin joukkuein. Greensome: molemmat joukkueen pelaajat avaavat ja joukkue päättää kumman pallolla jatketaan. Toisen lyönnin lyö se pelaaja, jonka pallolla ei jatkettu. Jatkossa lyönnit tehdään vuorotellen reikään asti. Lyönti väärällä vuorolla = reiän menetys

Joukkueen tasoitusta laskettaessa suurin huomioitava pelaajan tarkka tasoitus on 36.
Joukkueen saaman tasoituksen kerroin on 0,75 eli laskukaavana, kun pelaajien pelitasoitukset ovat a ja b. Joukkuetasoitus = 3 x (a+b) / 8 ja tämä pyöristettynä lähimpään kokonaislukuun. Caddiemasterin toimistosta joukkueet saavat mukaansa ns. tasoitusapulaisen, josta ilmenee väyläkohtaisesti saako toinen joukkue toiseen nähden joillakin rei’illä tasoituslyöntejä.

Runkosarjassa joukkueet jaetaan arvottuihin enintään seitsemän joukkueen lohkoihin, joiden kesken pelataan yksinkertainen sarja. Lohkojen joukkuemäärät ja lukumäärä tarkentuvat, kun ilmoittautuneiden määrä on tiedossa. Joukkueet jaetaan lohkoihin seuraavasti:

 1. Joukkueita alle 12,. Sarjaa ei pelata lainkaan ja maksu palautetaan.
  2. 12 – 14 joukkuetta. Muodostetaan kaksi 6 – 7 joukkueen lohkoa. Jatkoon molempien lohkojen kaksi parasta joukkuetta.
  3. 15 – 18 joukkuetta,. Muodostaa kolme 5 – 6 joukkueen lohkoa. Jatkoon lohkojen 2 parasta ja kaksi parasta kolmannen sijan joukkueista siten, että vähiten voittoja kerännyt kolmas ei jatkoon pääse.
  4. 19 – 24 joukkuetta. Muodostetaan neljä 4 – 6 joukkueen lohkoa. Jatkoon lohkojen kaksi parasta joukkuetta. 19 joukkueen tapauksessa tulee neljä alkulohkoa, joista yhteen tulee vain 4 joukkuetta.
  5. 25 – 30 joukkuetta. Muodostetaan viisi 5 – 6 joukkueen lohkoa. Jatkoon lohkojen parhaat ja kolme parasta kakkossijalle sijoittunutta.
  6. 31 – 36 joukkuetta. Muodostetaan kuusi 5 – 6 joukkueen lohkoa. Jatkoon lohkojen parhaat ja kaksi parasta kakkossijalle sijoittunutta.
  7. 37 – 42 joukkuetta. Muodostetaan seitsemän 5 – 6 joukkueen lohkoa. Jatkoon lohkojen parhaat ja paras kakkossijalle sijoittunut.
  8. 43 – 48 joukkuetta. Muodostetaan kahdeksan 5 – 6 joukkueen lohkoa. Jatkoon lohkojen parhaat.

Lohkojen sisällä joukkueiden paremmuusjärjestyksen ratkaisee

 1. Pisteet-,
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet-,
  3. Keskinäisten otteluiden voittojen hyvyys-,
  4. Kaikkien voitettujen otteluiden hyvyys-,
  5. Arpa.

Voittojen hyvyydellä tarkoitetaan sitä, kuinka paljon reikiä sarjan voittopelien aikana on jouduttu keskimäärin pelaamaan. Tähän keskiarvoon ei oteta mukaan luovutusvoittoja. Vähemmän väyliä voittopeleissä pelannut on parempi. Tämän takia on kunkin ottelun voitto merkittävä tuloskorttiin muodossa ”3/2” jossa luku kolme tarkoittaa reikäetua vastustajaan lopetushetkellä ja luku 2 jäljellä olevien väylien määrää. Jatkoreikätulos merkitään muodossa ”20R” eli peli ratkesi kahden jatkoreiän jälkeen.

Voitosta saa 2 pistettä, häviöstä 1 pisteen ja tilanteessa, missä jompikumpi joukkueista luovuttaa pelaamatta reikääkään, luovuttanut joukkue saa 0 pistettä.

Lohkoista ylläpidetään sarjataulukkoa, joka on nähtävissä Kymen Golfin Internet sivujen Puulaaki-osassa.

Kun pelikierrokset on arvottu, laitetaan ottelut valmiiksi laadittuun pelikalenteriin. Otteluille varataan valmiiksi lähtöajat. Otteluohjelma laitetaan Kymen Golfin nettisivuille.

Pääsääntöisesti ottelut sijoitetaan maanantai-iltaan klo 16:30 – 17:30 välille. Joukkueen ottelut ovat yleensä kahden viikon välein. Kenttä pelataan siinä järjestyksessä miten kenttää pelipäivänä yleisesti pelataan ts. aloitustii 1 tai tii 10 tai muussa järjestyksessä.
Mahdolliset jatkoreiät määräytyvät pelin aloituksen mukaan, vaikka peliä jouduttaisiin jatkamaan keskeytyksen jälkeen myöhemmin toisena päivänä

Jos otteluohjelmaan merkitty aika ei sovi joukkueelle, voi sen pelaamisesta aikaisemmin sopia vastustajan kanssa. Muuttuneesta peliajasta pitää ilmoittaa caddiemasterille, joka päivittää uuden ajan peliohjelmaan ja vapauttaa alkuperäisen lähtöajan ajanvarauksesta. Jos jostain syystä joukkueen toinen pelaaja ei pysty osallistumaan otteluun, on mahdollista että joukkueen ainut edustaja pelaa ottelun yksin. Tällöin hän saa ¾ tasoituksestaan. Yksin pelaava menettää tietysti Greensomen tuoman kahden avauksen edun. Yksin pelaaminen pitää olla poikkeustapaus, onhan kyseessä joukkuekilpailu. Kilpailun johtajan ja Caddiemasterin pitää olla muutoksesta tietoinen. Jos uutta peliaikaa ei kaikesta huolimatta pystytä sopimaan, katsotaan muutosta tarvinnut joukkue luovuttaneeksi 1/0. Luovutusvoiton saanut joukkue on velvollinen ilmoittamaan siitä välittömästi caddiemasterille. Jos luovutusilmoitusta ei ole tehty, eikä joukkueita ilmesty kentälle sovittuna aikana, tuomitaan molemmat joukkueet hävinneiksi.

Tuloskortti ja sen palautus
Joukkueet ottavat ennen peliään toimistosta tuloskortin ja ”Puulaki-apulaisen”. Tuloskorttiin merkitään joukkueiden nimet, pelipäivä ja lähtöaika. Molemmista joukkueista yhden pelaajan allekirjoittama tuloskortti palautetaan caddiemasterille. Tapauksessa, jossa toimisto on suljettu kierroksen päättyessä, kortti tulee jättää tuloskorttien postilaatikkoon.

Playoffs-pelit

Playoffseissa runkosarjan taulukko määrittää vastakkain tulevat joukkueet. Katso erillinen kaavio.
Playoffs-pelit pelataan alkukilpailun pelitavalla. Kaavio löytyy netistä KG:n kilpailukalenterista Puulaaki-playoffs-nimellä.
Palkinnot

Joukkueiden määrästä riippuen kahdesta neljään parasta joukkuetta palkitaan lahjakorteilla. Lisäksi voittajajoukkue saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon.
Muut asiat

Jos lohkossa on vähemmän joukkueita, kuin saman sarjan jossakin toisessa lohkossa, lohkojen pelaamatta jäävä peli katsotaan päättyneeksi lukemiin 1/0.

Mahdolliset tulkinnat sääntöjen suhteen tekee kilpailun johtaja. Myös aikataulullisista muutoksista päättää kilpailun johtaja. Tapauksessa, jossa tulkinnasta ollaan erimielisiä, ratkaisun tekee KSTtiimi.

Kilpailunjohtaja:Tom Sandström, puh 0505262575, Tomppa@live.fi