Tasoitusohjeita

Tasoituskierrokset

voimassa 19.4.2017 alkaen
Tasoituskierrokselle (harjoituskierros) lähtevän pelaajan tulee ilmoittaa asiasta etukäteen caddiemasterille tai merkittävä tieto Nexgolf -varausjärjestelmään laittamalla merkintä kohtaan ”Tasoituskierros”.

Pelaajan pitää myös ilmoittaa pelaako hän tasoituskierroksella 9 vai 18 reikää. Vain etukäteen ilmoitettujen tasoituskierrosten tuloskortit voivat vaikuttaa pelaajan tasoitukseen. Tuloskortit palautetaan caddiemasterille tai tuloskorttien postilaatikkoon. Menettely koskee kotikentällä pelattuja kierroksia.
Kilpailukierroksilla tasoitusmuutokset huomioidaan normaalisti Suomen Golfliiton ja/tai kilpailun omien sääntöjen mukaisesti.

Suomen Golfliiton sääntö- ja tasoitustoimikunnan päätöksen perusteella yhdeksän reiän kierrokset hyväksytään tasoituskierroksiksi tasoitusryhmissä 2 – 6 (tarkat tasoitukset 4,5 – 54). Yhdeksänreikäisiksi tasoituskierroksiksi hyväksytään aina kyseisen päivän ensimmäinen yhdeksän reiän suoritus, joka ei saa olla osa 18 reiän suoritusta. Pelaaja ei siis voi parantaa tasoitustaan (9-reikäisellä kierroksella) päivän toisella kierroksella tai päättää, että tasoituskierroksena toimii hänen pelaamansa 18 reiän kierroksen toinen yhdeksän reiän lenkki. Päivän aikana voi pelata vain yhden 9-reikäisen tasoituskierroksen.

Tärkeää kaikilla tasoituskierroksilla on se, että pelaajan merkitsijä tietää pelaajan pelaavan tasoituskierrosta. Silloin hän voi osaltaan katsoa, että kierros pelataan sääntöjen mukaan.

Alimmassa tasoitusryhmässä (hcp < 4,5) tasoitukseen voi vaikuttaa vain 18-reikäisillä kilpailukierroksilla.

Pelaa niin hyvin kuin pystyt jokaisella kierroksella ja palauta niin monta tasoituskierrostulosta kuin mahdollista kauden aikana – tämä ohje on kaikkien tasoitusjärjestelmien perusta.

 

Kymen Golf ry
kilpailu-, sääntö ja tasoitustoimikunta