Niinilahdentie 2, 48310 Kotka

Siirtonurmen saumat ja 5. väylän bunkkerin tuetut seinät

Kilpailutiimi on päättänyt uudesta paikallissäännöstä koskien siirtonurmien saumoja. Uusi paikallissääntö kuuluu seuraavasti:

Siirtonurmen saumat. Pelaajan pallon ollessa tai koskiessa siirtonurmen saumaa tai sauman haitatessa pelaajan aiotun svingin vaatimaa tilaa pelaaja voi vapautua seuraavasti:

a) Pallon ollessa yleisellä pelialueella, pelaaja voi vapautua säännön 16.1b mukaisesti
b) Pallon ollessa viheriöllä, pelaaja voi vapautua säännön 16.1d mukaisesti.
MUTTA haittaamista ei ole, jos sauma haitta ainoastaan pelaajan lyöntiasentoa.
Vapauduttaessa kaikkia siirtonurmialueella olevia saumoja käsitellään yhtenä ja samana saumana. Mikäli jokin sauma edelleen haittaa, kun pelaaja on pudottanut pallon, pelaajan täytyy jatkaa Säännön 14.3c(2) mukaisesti, vaikka pallon olisi yhden mailan mitan päässä vertailupisteestä.

Tämä sääntö siis voimassa koko kentällä kun siirtonurmialuetta ei ole enään merkattu kunnostettavaksi alueeksi. Tällä hetkellä tällainen tilanne on meillä 9. väylän viheriöllä ja forella, 5. väylän viheriön lähistöllä ja jatkossa myös reiällä 7.

 

Väylällä 5. bunkkerin seinämän tuet ovat kunnostettavaa aluetta (tukien katsotaan olevan bunkkerin ulkopuolella).
Vapautuminen säännön 16 mukaisesti.

Eli silloin kun nuo seinämän tuen haittaavat lyöntiasennon ottamista tai svingin vaatimaa tilaa, voi pelaaja vapautua siitä
– pallon ollessa bunkkerissa, pudottamalla pallo bunkkeriin mailanmitan sisään lähimmästä paikasta missä seinämän tuki ei enää haittaa
– pallon ollessa bunkkerin ulkopuolella, pudottamalla pallo bunkkerin ulkopuolelle mailanmitan sisään lähimmästä paikasta missä seinämän tuki ei enää haittaa
Tietenkin ei lähemmäs reikää.

Selvennyksenä vielä että yllä oleva bunkkerin tukia koskeva teksti ei ole uusi paikallissääntö, vaan kertaus miten sääntöjen mukaan tuollaisessa tapauksessa voi menetellä.