Niinilahdentie 2, 48310 Kotka

Toimintaohjeita ukkosen yllättäessä kentällä.

Ukonilmalla golfin pelaaminen on erittäin vaarallista. Ukkosella sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista. Ukkosella pelaaminen on aina pelaajan vastuulla.

Kentän henkilökunta pyrkii informoimaan ukkosen uhasta. Klubitalon sisällä ei kuitenkaan aina ole yhtä selkeää kuvaa säätilasta kuin ulkona kentällä, joten vastuu turvallisuudesta on pelaajalla itsellään. Mikäli vaara on ilmeinen, caddiemaster soittaa sumutorvella äänimerkin, jolloin peli täytyy keskeyttää oma-aloitteisesti ja hakeutua suojaan.

HUOM! Pelaajat ovat ukonilmalla aina itse vastuussa omasta turvallisuudestaan annetuista keskeytysmerkeistä tai niiden puuttumisesta huolimatta. Pelaaja saa keskeyttää pelaamisen omatoimisesti, jos kokee ukkosen olevan vaaraksi itselleen tai muille. Ukonilman jälkeen pelaaja voi halutessaan jatkaa peliään siitä kohdasta, johon peli keskeytyi. Ukonilman vuoksi toteutumattomat lähtöajat eivät siirry automaattisesti eteenpäin, vaan ne peruuntuvat ja pelaajan tulee varata tarvittaessa uusi aika.

Sumutorven merkkiäänet:

  • Yksi pitkä: Pelaaminen pitää lopettaa välittömästi. Pelaaja merkitsee pallonsa paikan ja siirtyy itse suojaan.
  • Kaksi pitkää: Peliä saa jälleen jatkaa siitä kohdasta, johon peli on keskeytynyt.