Niinilahdentie 2, 48310 Kotka

Kai Kilapalle Golfliiton Elämänurapalkinto

Kymen Golfin toimintaan vuosikymmeniä monipuolisesti osallistunut Kai Kilappa sai perjantaina Suomen Golfliiton Elämänurapalkinnon. Tunnustus julkistettiin virtuaalisesti pidetyssä Golfgaalassa, jossa palkittiin parikymmentä lajin parissa ansioitunutta toimijaa.

Palkinnon perusteluissa mainittiin, että Kilappa on golfvalokuvauksen uranuurtaja sekä erittäin ansioitunut ja monipuolinen seura-aktiivi Kymen Golfissa. Hän on toiminut luottamustehtävissä myös Golfliiton IT-toimikunnassa.

Kai Kilappa aloitti golfin harrastamisen jo 50 vuotta sitten. Peliuran ohessa alkoi pian aktiivinen osallistuminen Kymen Golfin seuratoimintaan. Kaitsu oli mukana mm. Mussalon kentän rakennustoimikunnassa ja poikien joukkue-EM-kilpailujen järjestämisessä. Hän teki tietokoneohjelman jäsenrekisterin ylläpitämiseen jo vuonna 1988 ja kymmenen vuotta myöhemmin  seuran ensimmäiset nettisivut. Hän on ollut seuran hallituksen jäsen 1990 ja kapteeni 1999-2001. Itä-Suomen golfseurojen yhteistyön kantavana voimana Kaitsu oli pitkään Kaupunkiottelun pormestarina.

Golfvalokuvaajana Kilappa on tullut tunnetuksi valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin. Mussalon kentällä hän on kiertänyt kameroineen parhaimmillaan päivittäin ikuistamassa pelaajia, kilpailuja sekä golf-miljöön tapahtumia ja näkymiä laajemminkin. Hänen arkistonsa tiedostoissa on tuhansia ruutuja.

Golfliitto jakaa Elämänurapalkintoja muutaman vuoden välein erityisen pitkäaikaisesta ja merkityksellisesä toiminnasta golfin parissa. Kilapan ohella tänä vuonna palkittiin Esa Meriläinen, joka on mm. Nurmijärven Golfklubin pitkäaikainen toiminnanjohtaja. Aikaisemmin Elämänurapalkinnon on saanut kuusi henkilöä.

Golfgaalassa palkittiin myös kaksi Kymen Golfin aktiivista kilpapelaajaa. Elias Haavisto oli Finnish Amateur -rankingin paras ja Ville Karhu mid-pelaajien ranking-voittaja.