Niinilahdentie 2, 48310 Kotka

Lippukisa, 25.9.2021

LIPPUKILPAILU
Lippukilpailussa pelaaja saa käyttöönsä niin monta lyöntiä kuin kentän par on lisättynä omalla pelitasoituksellaan. Esim. Kun kentän par on 72 ja pelaajan tasoitus on 39,2  on hänen pelitasoitus (slope) 42, saa hän siis käyttää 114 lyöntiä.
Lippukilpailu pelataan lyöntipelinä eli pallo on pelattava reikään asti joka väylällä, Rangaistuslyönnit mukaan laskien. Tulos on se paikka golfkentällä, johon pelaajan pallo päätyi käytössä olevien lyöntimäärien viimeisen lyönnin jälkeen. Paikka merkitään pienellä lipulla. Korttiin kirjoitetaan lipun paikka, esim ”väylä 16 90 m viheriöstä” tai ”väylä 15 viheriön takabunkkeri” tai ”väylä 17 veteen”…..

Kun

  • Viimeinen lyönti päättyy viheriölle, laita lippu viheriön  viereen, raffiin, sille korkeudelle johon pallo päätyi. Merkitse korttiin ”väylä no ja Viheriö”. Mittaa tarvittaessa askelin, ”lipulla” tms etäisyys lipulle.
  • Viimeinen lyönti päättyy reikään laita lippu viheriön viereen raffiin! Kirjoita korttiin ”väylä no ja reikään”.
  • Viimeinen lyönti päättyy veteen, laita lippu rantaan siihen kohtaan, mistä pallo meni veteen (se paikka josta löisit rangaistuslyönnin) Merkitse korttiin ”väylä no ja veteen”.
  • Viimeinen lyönti päättyy bunkkeriin, laita lippu bunkkerin viereen pallon tasolle. Merkitse korttiin ”väylä no ja bunkkeri”.
  • Mikäli viheriöllä on pallonmerkkitikku linjallasi, voit siirtää sen sääntöjen mukaisesti. Muista palauttaa tikku  samaan paikkaan lyöntisi jälkeen.

Mikäli pelikavereilla on vielä lyöntejä jäljellä, voit jatkaa pelaamista, kilpailun ulkopuolella, kunnes kaikki ovat lyöntinsä lyöneet. Joka tapauksessa seuraat ryhmää kunnes pelaaja, jonka merkitsijä olet, on pelannut loppuun. Ryhmä lopettaa pelaamisen, kun kaikkien liput ovat käytetty.