Niinilahdentie 2, 48310 Kotka

Mestisten Miesten sarjassa ennätysosanotto

Tänä viikonloppuna pelattaviin mestiksiin ilmoittautui Miesten yleiseen sarjaan kaikkien aikojen ennätysmäärä pelaajia, 88 pelaajaa ! Kasvu edellisiin vuosiin on erityisen huikeaa, kun vuonna 2019 pelaajia oli mukana 37 ja kaikkien aikojen ennätyskin on vuodelta 2011, jolloin mukana oli 64 pelaajaa. Suurta määrää selittänee niin uusien pelaajien osallistuminen mukaan kuin myös seniori- (M50-65 ja N50/60) ja juniorisarjojen siirtäminen eri viikonlopulle. Tässä vaiheessa ainakin kyseinen päätös näyttää olevan erittäin onnistunut.

 

Suuressa pelaajamäärässä on myös kääntöpuolensa. Perjantaina ja lauantaina, kun kaikki miespelaajat ovat mukana, on kentällä erittäin paljon kilpailulähtöjä. Perjantain viimeiset lähdöt ovat 16:20 ja aikaa kierroksen loppuun saattamiseen ennen auringonlaskua on viimeisellä ryhmällä aikaa 4h 52 min. Eli pelinopeudesta on syytä jokaisen pitää omalta ja oman ryhmänsä osalta huolta. Koska Miesten lähtöjä on pe iltapäivällä (22 kpl) ja La (n. 30 kpl) kertautuu mahdollinen viive sitten melko nopeasti kierrosajan pituuteenkin. Jos jokainen ryhmä jää kierroksen aikana 3 min edellisen ryhmän kierrosajasta niin Pe aikana kierrosaika kasvaa ensimmäisestä ryhmästä viimeiseen 66 min ja La jo 90 min….. Kukaan ei varmaankaan halua pelata 6h kierrosta….?

 

Eli muistetaan jokainen kentällä mm. seuraavat peliä nopeuttavat asiat:

  • Käytetään varapalloa AINA, kun ei ole tietoa menikö pallo OUT rajan yli.
  • Käytetään varapalloa yleensäkin matalalla kynnyksellä….
  • Muistetaan, että pallojen etsimiseen saa käyttää nykyisillä säännöillä 3min aiemman 5 min sijaan.
  • Jos sääntötulkinnasta syntyy erimielisyys, pelataan kahta palloa ja kilpailun tuomaristo (Kilpailu- ja sääntötiimi) tekee päätöksen oikeasta tulkinnasta kilpailun jälkeen.
  • Käytetään tarvittaessa Call Hole käytäntöä väylillä 3 ja 13.
  • Poistutaan griinilta ripeästi, kun reikä on pelattu loppuun ja esim. merkataan tulokset jne seuraavassa tiiboksissa griinin reunustan sijaan.
  • Noudatetaan ”Ready Golf” ajatusta…..

 

Näin toimimalla ja muistamalla muutkin ripeän etenemisen keinot, saamme vietettyä mukavan viikonlopun mestisten merkeissä..

 

Hyviä mestiksiä ja jouhevia kierroksia toivottaen,

 

Kilpailutiimi.

 

ps. Älkää unohtako myöskään Lähipelimestiksiä……