Golfin pelaamisen turvallisuus – toiselle väylälle pelaaminen ja FORE huuto

Pitkillä mailoilla lyötäessä golfpallo lähtee mailan päästä parhaimmillaan yli 200 km/h tuntivauhtia. Vaikka pallon vauhti tietenkin lennon aikana putoaakin, sen osuma voi aiheuttaa vakavia vammoja osuessaan päähän tai muihin arempiin kohtiin. Ilta-Sanomat uutisoi 7.7. tällaisesta tapauksesta.  Pelaaja on aina vastuussa lyönneistään ja ennen lyöntiä on varmistuttava, ettei siitä ole vaaraa muille pelaajille. Mikäli lyönti harhautuu pois tarkoitetulta linjalta ja alastuloalueelta ja siitä voi aiheutua vaaraa muille pelaajille, kanssapelaajien ja pelaajan itsensä on huudettava kovalla äänellä FORE ja mielellään myös näytettävä mailalla tai kädellä pallon lentosuunta.  Vaara-alueella olevien kannattaa suojautua kääntämällä selkä nopeasti huudon suuntaan, menemällä kyykkyyn (vaikka oman bäginsä taakse suojaan, jos pystyy) ja suojaamalla kädellä niska. Voimme kaikki nauttia golfin pelaamisesta, kun huomioimme omamme ja toistemme turvallisuuden.

 

 

 

Kirjoittaja: Pekka Salmi

Kategoriassa Ajankohtaista, Etusivu, Uutiset, Yleinen