Kapteeneilla on asiaa

 

Tervehdys pelikaverit!

Turvallisuus on noussut puheenaiheeksi tänä keväänä. Pelikavereiden kunnioitus ja turvallisuus pitää olla ykkösasia meille jokaiselle. Tästä emme voi tinkiä missään olosuhteissa!

Koko kevään on mietitty sellaista asiaa, että monet pitkälyöntiset pelaajat ovat alkaneet pelaamaan väylää 10 väylän 18 kautta! Kenttä on kuitenkin suunniteltu niin, että väylä 10 kuuluu pelata vesiesteen vasenta puolta. Kenttää pitää kunnioittaa myös tällä osa-alueella. Lisäksi tästä aiheutuu aina, siis aina, vaaratilanne! Vaikka FORE-huuto kuuluisikin, niin millään ei lyöntipaikalta voi varmistaa lyönnin turvallisuutta.Lyöjä ottaa kohtuuttoman riskin ”vain yhden lyönnin tähden”! Jos tätä tapaa jatketaan, on pakko miettiä ratkaisuja, joilla tämän vaarallisen lyönnin hyöty poistetaan. Esimerkiksi estealuetta, tai vastaavaa.

Toinen vaarallinen tapa, mitä ajoittain esiintyy, on ns. jaloille lyönti. Useimmiten se tietysti on vahinko, mutta tänään raportoitiin kapteenille todellisesta piittaamattomuudesta. Ensin takana tuleva ryhmä oli avannut väylällä 5, vaikka edellä menevä ryhmä oli vielä väyläbunkkerissa, eli täysin lyönnin ulottuvissa. Väylällä 6 sattui sitten todellinen vaaratilanne, kun takana tulleen ryhmän avaus lensi hyvin läheltä yli edellä menevän pelaajan ja pallo päätyi 20m päähän väylälle. Pallossa siis on tuolloin vielä voimaa.

Tämä takana tulleen ryhmän pelaajat olivat kyllä aiheellisesti pahoitelleet tapahtunutta, mutta se ei poista sitä, että näin ei saa tapahtua. Näitä tilanteita tullaan tarkkailemaan ja tulevaisuudessa tällaisesta tahallisesta turvallisuusrikkeestä voidaan antaa myös määräaikainen pelikielto.

Pidetään kenttä turvallisena ja kunnioitetaan kavereita. Silloin pelaaminen on paljon hauskempaa!

Terveisin,

Terhi ja Juha

Artikkelin kirjoitti Juha Hirvi

Kirjoittaja: terhi kvikant

Kategoriassa Etusivu, Kenttä, Yleinen