Kymen Golfin uusi puheenjohtaja Pekka Salmi


Herra numero 13,9

No herraksi en ole koskaan itseäni tuntenut ja tasoitukseni on joskus ollut kaksi pykälää parempikin. Tasoitustani haluan kyllä ensi kesänä reippaasti laskea. Siksi olen Tommin talvitreeneissä mukana jo kymmenettä vuotta.
Tieni Kymen Golf ry:n puheenjohtajaksi alkoi viime marraskuun loppupuolella puhelinsoitolla, jossa minua ensin kysyttiin mukaan tulevan viikonlopun scramble-kisaan. Siitä jouduin kieltäytymään, kun en Kotkassa tuolloin ollut. Seuraava kysymys olikin sitten, olisiko minulla halua alkaa golfseuramme puheenjohtajaksi. Olen jo useamman vuoden miettinyt, että voisin jonkin luottamustoimen hienossa seurassamme ottaa hoidettavakseni. Mutta, että heti puheenjohtajaksi.

No näin kuitenkin kävi. Minä olen mies Mäntän junasta, kuten Raimo, Höyry, Häyrinen aina Siltasen Ristoa tituleerasi, kun Rike pelasi Leijonissa jääkiekkoa. Kotkassa olen kuitenkin viettäyt suurimman osan elämästäni, jota keväällä tulee täyteen 58 vuotta. Kotkalaista ja kymenlaaksolaista elämänmenoa olen seurannut kesäkuun alusta 1989 alkaen.
Asiakkaamme ovat minun työnantajiani, mutta palkan minulle tällä hetkellä maksaa Sulzer Pumps Finland Oy. Olen johtanut Suomen huoltoliiketoimintaa jo reippaasti yli 10 vuoden ajan. Ja samalla myös isoa varaosien toimituskeskusta, josta lähetämme varaosia ympäri maailman.

Kotka on ihan mielettömän hieno paikka! Ja meillä on upea golfkenttä! Yksi Suomen parhaimmista, kuten viime kesän nuorten SM-kisoissa ilmeisesti useampikin pelaaja totesi.
Meidän kruununjalokivi. Siitä kannattaa pitää erinomaista huolta. Myös pidemmällä aikavälillä. Nyt se on viriili, reilu kolmekymppinen, mutta hoidetaan sen kuntoa niin hyvin, että se on täydessä iskussa vielä yli kuusikymppisenäkin.
Meillä on ammattitaitoinen kenttähenkilökunta ja isommissa hankkeissa olemme käyttäneet heidän lisäkseen myös ulkopuolisia palveluntarjoajia.

Ja sitten te mahtavat golfarit! Minun asiakkaani tässä golfyhteisössä. Rahaa en teiltä saa, mutta seuramme ja osakeyhtiömme saavat. Ja se on avainasemassa taloudellisen pärjäämisemme osalta.
Meidän tehtävämme on käyttää ne maksimaalisen tehokkaasti niin kenttämme kuin teidän golfareidenkin hyvinvoimiseksi. Huomioiden nykyiset ja tulevat golfin peluun tarpeet. Emme pysty kaikkia toiveita yhtä aikaa toteuttamaan, mutta hyvin suunniteltuina monet niistä kyllä pidemmän ajan kuluessa tavalla tai toisella.
Haluan kiittää erityisesti syvästi kaikkia teitä, jotka osallistutte vapaaehtoistyöhön. Oli se sitten puu- ja muut talkoot, kilpailuiden toimitsijatehtävät tai mitkä hyvänsä goflyhteisömme eteen tehdyt työt, joihin annatte oman tuiki tärkeän työpanoksenne, jotkut kaiketi myös omia työkalujaankin, käyttöön.
Jos teillä on, vaikka pienikin, kiinnostus osallistua seuramme monipuoliseen vapaaehtoistoimintaan, ottakaa minuun tai muihin tuntemiinne seuramme luottamushenkilöihin yhteyttä. Ja kyllä Nousiaisen Tommikin vastaa kysymyksiinne. Mukaan mahtuu mainiosti!

Minun ensi kosketukseni tähän hienoon ja monipuoliseen lajiin tuli Mäntässä 1970-luvun lopulla, kun kävin tekemässä koulumme vanhalla jumppasalilla hyppyharjoituksia korkeushyppytulosteni parantamiseksi.
Lukion ruotsinmaikkamme, Ossi Pukkila, oli aina välillä samaan aikaan lyömässä golfpalloja sellaisen kynnysmaton näköiseltä alustalta siirrettävään metallikehyksiseen verkkoon. Se näytti sekä kivalta että vaikealta. Hän oli käsittääkseni Tammer Golfin jäsen ja harjoitteli kesällä joskus myös Mäntän raviradan keskellä olevalla viheralueella. Tosi golfari!

Minulla meni kuitenkin 15 vuotta ennen kuin pystyin itse aloittamaan golfin ja se tapahtui ollessani töissä meidän Easleyn pumpputehtaalla 1994 USA:ssa. Etelä-Karoliina on golfarin paratiisi, kun kenttiä on satamäärin ja ne ovat suljettuna käytännössä vain silloin, kun maa on kuurassa.

Meilläkin saattaa lähivuosina tulla tilanne, että pystymme pitämään kenttämme auki läpi vuoden, jos se vain taloudellisesti on mahdollista. Ja siitä tuleekin kolmas tärkeä osa-alue kentän ja jäsenistömme lisäksi: itse pelaaminen.
On hienoa, että vuosien aikana tehty kova myynti- ja markkinointityö näkyy kentällämme lukuisina eri yhtiöiden mainoksina. Yrityksiltä saatu sponsorituki on meille myös erittäin tärkeä osa tulovirtaamme samoin kuin kilpailuista saamamme tuotot.

Nousiaisen Tommi tekee erinomaista työtä yhtiömme kipparina ja valmentaa meistä entisä parempia golfareita. Pelaamaan pääsemisen helppous, asiakaslähtöinen CaddieMaster toiminta ja ravintolapalvelut ovat tärkeä osa kokonaisuutta.
Haluamme pitää seuramme myös kilpaurheiluseurana. Kun pidämme kilpailutarjontamme monipuolisena, meille kaikille löytyy niistä kyllä omamme, jos numerolapun haluamme rintaamme laittaa.
Varmistamme kuitenkin aina sen, että jäsenistöllemme on mahdollisimman paljon peliaikoja saatavilla. Kun kyse on vihreän ajan lajista, joudumme väistämättä tasapainoilemaan tämän asian kanssa.

Viime kesänä kenttämme oli lähes loppunmyyty ja se näkyi myös taloudellisessa pärjäämisessämme positiivisena. Toivottavasti saamme taltutettua koronaviruksen niin, että pääsisimme pelaamaan keväällä jo alusta alkaen täysillä, neljän hengen lähdöillä. Meillä on oivallinen varausjärjestelmä, jonka otimme käyttöömme myös talvitreenaamiseen nyt, kun kokoontumisrajoitukset ovat vielä tiukat.
Itse en panisi pahakseni, vaikka tästä jäisi pysyvä käytäntö, koska silloin hallille tullessaan tietää, että siellä on vapaa matto odottamassa eikä tarvitse lähteä pettyneenä pois, kun ei pääsekään harjoittelemaan eikä puttiviheriöllä jaksa tuntia puttailla.
Kunnioitetaan myös kesällä toinen toistamme ja poistetaan varauksemme varausjärjestelmästä heti, kun tiedämme, ettemme pääsekään pelaamaan. Sillä tavoin saamme kaikki mahdolliset pelimahdollisuudet käyttöömme, tyytyväisen jäsenistön ja joskus myös vähän lisää vieraspelaajamaksujakin.

Golfin lisäksi harrastan rullaluistelua, juoksua, salilla treenaamista, epäsäännöllisesti uintia ja näin oikeina talvina myös hiihtoa. Yritän pitää tämän maallisen majani mahdollisimman pitkään käyttökuntoisena. Nautitaan talven antamista liikuntamahdollisuuksista, harjoitellaan kesän golfkautta varten kukin haluamallaan tavalla ja nähdään talvihallilla tai viimeistään keväällä golfkentällämme!

Pekka,

palveluksessanne!

 

 

 

Kirjoittaja: Risto Vuoksiala

Kategoriassa Etusivu, Yleinen