Harjoitushalli avataan jälleen – erityisohjein ja rajoituksin

Talviharjoitushalli ja simulaattori avataan taas käyttöön uuden vuoden ensimmäisenä päivänä.

Lähes kuukauden suljettuna ollut Kymen Golfin talviharjoitushalli sekä hallissa sijaitseva simulaattori avataan jälleen pelaajien käyttöön perjantaina 1. tammikuuta. Koronatilanteen takia toiminnalle hallissa on kuitenkin asetettu rajoituksia ja erityisohjeita.

Kymen Golf ry:n ja Kotkan Golf Oy:n hallitukset tekivät asiaa koskevia päätöksiä kuluneella viikolla. Niihin liitettiin tiukka kehoitus hallin käyttäjille, että ohjeita ja rajoituksia noudatettaisiin. Kyse on kaikkien omasta ja pelikumppanien turvallisuudesta ja terveydestä. Jos laiminlyöntejä tulee tietoon, joudutaan hallin aukioloa jälleen harkitsemaan.

Halliin saa nyt mennä harjoittelemaan vain varaamalla sitä varten henkilökohtaisen ajan.  Varauksen voi tehdä Nexgolfissa samaan tapaan kuin varataan peliajat Mussalon kentälle. Nexgolfin kalenterinäkymän yläpalkista haetaan ”Kenttä 18” -näkymän sijasta näkymä ”Kymen Golf Talvihalli I” tai ”Kymen Golf Talvihalli II”, ja varataan siitä haluttu harjoitusaika.

Kaikki kuusi lyöntiharjoituspaikkaa ovat käytettävissä. Harjoitusajan voi varata yhdeksi tunniksi (johon sisältyy 10 minuutin vaihtoaika), ja pelaajalla voi olla voimassa vain yksi varaus kerrallaan. Ajan voi varata seitsemän päivää etukäteen.

Lähipeli-/puttiharjoitusalueelle ei varata aikoja, vaan siellä voi harjoitella esimerkiksi lyöntiharjoituksen yhteydessä tai jälkeen, jos hallissa olevien pelaajien kokonaismäärä sen sallii. Lähipelialueella voi harjoitella korkeintaan kolme pelaajaa kerrallaan.

Simulaattorin varaukset toimivat kuten ennenkin. Simulaattorissa voi pelata korkeintaan kaksi henkilöä kerrallaan, tai korkeintaan neljä, jos he ovat samasta perheestä tai muutoin vakituisia pelikumppaneita.

Hallissa harjoitteleville, pelaaville ja vuoroaan odottaville suositetaan erittäin vahvasti maskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa muihin henkilöihin ei pystytä pitämään vähintään kahden metrin välimatkaa. Vain omia välineitä saa käyttää. Simulaattorissa pelataan omilla palloilla.

Palloja kerätessä on käytettävä hansikkaita, samoin esimerkiksi ovia avattaessa (kenkätelineen vieressä on tarjolla kertakäyttöhanskoja). Lyöntipaikoille ja muualle halliin sijoitetaan käsidesipulloja, joita on käytettävä tullessa, mennessä ja paikkaa vaihdettaessa.

Hallin siisteyttä ja hygieniaa parannetaan palkkaamalla ulkopuolinen siivouksen ammattilainen työskentelemään siellä muutamana päivänä viikossa. Ovenkahvoja ja muita pintoja desinfioidaan vielä tiheämmin.

Kirjoittaja: Markku Espo

Kategoriassa Etusivu, Yleinen