Pelaaminen pakkasaamuina.

Sääennusteet lupailevat kylmenevää ilmaa. Haluamme taas muistuttaa miten toimitaan kun aamupakkaset tulevat. Kun suunnittelet pelaamista, tämä asia on hyvä palauttaa mieliin.Varsin yleistä on, että vaikka yöllä on pari astetta plussaa, auringon noustessa mennään nollan alapuolelle ja ruoho jäätyy.

Kentän ollessa jäässä tai kuurassa pelaaminen on ehdottomasti kielletty!

Huomioittehan myös, että kirkkaina päivinä auringon nousu aiheuttaa äkillisen lämpötilan alenemisen ja kenttä jäätyy usein auringon noustessa, vaikka ilman lämpötila olisikin plusasteiden puolella.

Mikäli kenttä on kiinni pakkasten johdosta, aamun varatut peliajat eivät siirry, vaan peliajat peruuntuvat kokonaan. Eli tällöin pitää peruuntuneen lähtöajan tilalle varata uusi peliaika. Pakkasaamuina kentällä pelaaminen on sallittu vasta henkilökunnan annettua luvan! Huomioittehan että jos kenttä on suljettu, silloin myös harjoitusviheriö ja lähipelialue ovat automaattisesti suljettuina.

Pallojen alastulojäljet viheriöillä ja lyöntijäljet väylillä tulisi korjata erityisen huolellisesti.

Kirjoittaja: Tommi Nousiainen

Kategoriassa Etusivu, Uutiset