KG:n jäsenmäärä kasvoi lähes 6 %. Kentän parantaminen jatkuu: väylien 1 ja 4 viheriöt remonttiin.

Uusia kasvoja kentällä ja klubilla, uusia nimiä peliaikojen varauskalenterissa ja kilpailujen lähtölistoilla, täysiä green card -kursseja. Kotka Golf Centerissä on kuluneena kesänä ollut enemmän elämää ja aktiivisuutta kuin moneen vuoteen.

Näkyvät kasvun merkit saivat ”virallisen” varmistuksen, kun Suomen Golfliitto tavalliseen tapaan vahvisti seurojen jäsenmäärän elokuun lopussa. Kymen Golf ry:ssä on nyt 1065 jäsentä. Luku on 57 suurempi kuin kauden 2019 jäsenmäärä; kasvua on ollut siis lähes kuusi prosenttia.

Jäsenistä on miehiä 728, naisia 250, poikia 60 ja tyttöjä 27.

Tapahtunut muutos on seuran parin viime vuosikymmenen historiassa positiivinen poikkeus. 2000-luvun alkuvuosina jäsenmäärä oli huipussaan runsaat 1300, mutta alkoi sen jälkeen pienentyä. Vuonna 2018 se putosi jo tuhannen tuntumaan, mutta nousi viime vuonna hieman. Millaisena tämä koronakevään ja -kesän käänne jatkuu, nähdään tulevaisuudessa, mutta uusien jäsenten ja pelaajien kotouttamiseksi golfyhteisöömme on kehitetty uusia, hyvää palautetta saaneita keinoja.

Jäsenmäärän kasvu on osaltaan vaikuttanut siihen, että Mussalon kentän lähtöajat ovat olleet tehokkaassa käytössä, mutta innokkaasti ovat olleet liikkeellä kokeneemmatkin jäsenet sekä vieraspelaajat. Pelikierroksia on tähän mennessä ollut runsaat 31000 (kauden 2019 kokonaiskierrosmäärä oli 28546), ja vieraspelaajia on käynyt noin 3800 (viime kaudella 2832).

Kenttää kuntoon näkyvillä remonteilla ja talkoilla

Ykkösväylälle asennettiin alkukesällä siirtonurmea paikalle, josta oli poistettu kumpu ja väyläbunkkeri. Lähiviikkojen aikana alkaa remontti väylän viheriöalueella.

Kymen Golfin hallitus kirjasi tyydytyksellä jäsentilanteen keskiviikkona pitämänsä kokouksen pöytäkirjaan. Muissa asioissa hallitus mm. sai tietoa ja keskusteli Mussalon kentän tulevista uudistus- ja kunnostustöistä, joita kenttätiimi on suunnitellut ja kenttää ylläpitävä Kotkan Golf Oy panee toimeen.

Näkyvin ja pelaamiseen vaikuttavin urakka on 1. ja 4. väylien viheriöiden uudistaminen, joka alkaa tuota pikaa, syyskuun viimeisellä viikolla. Molemmat viheriöt ovat pitkään aiheuttaneet ongelmia kentänhoidolle: ykkösen griinillä seisoo vesi kauan talven jälkeen ja nelosen griinin pohja pettää.

Remontissa heikkoudet poistetaan ja viheriöt saavat uutta muotoa ja ympäristöä. 1. väylällä mm. avataan lisää näkymää merelle poistamalla muutama puu. 4. väylän griinin ympäriltäkin kaadetaan puita ja viheriön korkeuseroa väylään nähden pienennetään.

Remontti alkaa suunnitelmien mukaan maanantaina 28.9. nelosgriiniltä. Se kestänee puolitoista kuukautta, mutta pelikuntoon uudet viheriöt tulevat luonnollisesti vasta ensi kaudella – tavoitteena on kesäkuu. Siihen saakka väylillä pelataan väliaikaisille viheriöille. Kentän tasoituskelpoisuus pyritään säilyttämään, ja asiaa selvitetään Golfliiton kanssa.

KG:n hallitus sai tietoa ja keskusteli myös pidemmällä tähtäimellä kentän remonttitarpeista ja -suunnitelmista. Niitähän jo yli 30-vuotiaalla kentällä riittää. Esimerkiksi kakkosväylän vesieste on jatkuva ja yleinen puheenaihe, mutta näillä näkymin sen edelle kiireellisyysjärjestyksessä menee ainakin joidenkin tiipaikkojen korjaaminen.

Tulevalle talvelle suunnitellaan jälleen puutalkoita, joilla kentän maisemaa ja pelattavuutta parannetaan. Kohteina ovat mm. 3. väylän viheriön ympäristö, 6. ja 8. väylien välinen alue, 8. väylän oikea laita sekä 14. väylän oikea laita.

Koska ulkokausi vääjäämättä kääntyy loppusuoralle, avataan sisäpelimahdollisuus eli harjoitushallin simulaattori lokakuun alussa.

Tulevaa kautta silmälläpitäen hallitus kävi jo keskustelua toimintasuunnitelmasta: mm. miten turvataan tasapuolisesti lähtöaikatarjonta, kun pelaajamäärä kasvaa; mikä olisi mahdollisimman montaa tyydyttävä kilpailujen määrä, ja millaisella koulutuksella saataisiin uusia seuratuomareita.

Kirjoittaja: Markku Espo

Kategoriassa Etusivu, Yleinen