Elias Haavisto lähtee kärjessä SM-kisan päätöskierrokselle. Kentän par’in alittaminen tekee tiukkaa Kotkassa. Jesse Saarekselta se onnistui -1 (71).

Elias Haavisto lähtee kärjessä SM-kisan päätöskierrokselle.
Kentän par’in alittaminen tekee tiukkaa Kotkassa.
Jesse Saarekselta se onnistui -1 (71).

Kotikentällä pelaavalla Elias Haavistolla on lyönnin johtoasema Helsingin Golfklubin Markus Luomaan ennen SM-kisan päätöskierrosta 21-vuotiaiden sarjassa.
Kotkalainen iski torstaina +1 (73), ja samaan tulokseen 73, päätyi Mussalossa myös Luoma.
Kaksikon jälkeen kolmanneksi nousi Pickalan Jaapo Jämsä. Hän on yhteistuloksissa kuitenkin jo kuuden lyönnin päässä Haavistosta.
Haaviston tuloskortista löytyi torstaina neljä birdietä, pari bogia, pareja… ja sitten se vähän huono tripla väylällä 13.
Se oli vaan luokaton lyönti, joka päätyi veteen, viheriöllä vielä kolme puttia, se siitä, Haavisto sanoi.
Tämän jälkeen Haavisto heräsi ja pari seuraavaa väylää kulkivat birdie-vauhtia.
Pelissä on selvästi havaittavissa progressiivista kehitystä. Huomenna sitten kunnon vauhti päälle, Haavisto totesi helteisen kierroksen jälkeen.

Siltala piikkipaikalla

18-vuotiaiden poikien sarjan kärki on pykälää kovempi kuin 21-vuotiaiden sarjassa. Koski-Golfin Jesse Saareks löi torstaina tuloksen -1 (71) ja on tällä hetkellä sarjakakkosena. Kokonaistuloksessa +2 Saareksen lisäksi on myös Tarinagolfin Anton Roth.
Piikkipaikalle kiilasi tasaista sarjaa tehnyt Kankaisten Golfin Sakke Siltala. Siltala löi kisan avauspäivänä -1 (71) ja torstaina lyönnin heikommin 72.
Eipä tullut tänään isompia virheitä. Väylät ovat varsinkin etuysillä kapeaa ränniä, joten väyliin pitää osua, sanoi Siltala. Hän on kahminut edellisiltä vuosilta useampiakin junnujen SM-mitaleita sekä 16 – että viime vuodelta myös 18-sarjasta.
Rennolla pelillä vaan huomiseen, Siltala pohdiskeli.

Järkevää peliä

Virvik Golfin Matilda Svahn vankisti johtopaikkaa 18-vuotisten tyttöjen sarjassa.
Svahn pelasi avauskierroksen tapaan myös torstaina kentän par -tulokseen 72. Yhteistulos 144 (72,72) on kuusi lyöntiä parempi Viipuri Golfin Ada Huhtalaa +6 (75,75).
Porvoolainen teki maltillista ja tarkkaa työtä avauslyönneillään.
Vaikea kenttä ilman muuta. Draivi-avauksia vain kahdella väylällä, muuten spoonilla tai rautavitosella. Tuolla etuysillä osuin mukavasti jokaiseen väylään, sanoi Svahn.
Kenttä vaatii järkevää pelitapaa, myös huomenna päätöskierroksella, jo useampia SM-junnumitaleja alemmista sarjoista saanut Svahn mietti.

Junkkari otti omansa

21-vuotiaiden sarjassa Koski-Golfin Krista Junkkari tuli takaa ja meni eilisten kärkipelureiden ohi.
Torstaina tuloksen 73 lyönyt Junkkari johtaa sarjaa nyt viidellä lyönnillä. Junkkarin takana Camilla Järvelä pelasi torstaina 79 ja avaiskierroksen jälkeen kisaa johtanut Liisa-Maria Vaihtovaara vielä lyönnin enemmän 80.
– Eilisen jälkeen peli meni tänään parempaan suuntaan, vaikka pieniä virheitä vielä tulikin. Hyvällä mielellä lähden kyllä huomiselle pelikierrokselle, Junkkari totesi.

SM-kisan kolmannelle eli perjantaina pelattavalle päätöskierrokselle selvitti poikasarjoissa 24 – ja tyttösarjoissa 10 parasta ja tasatuloksissa olevat pelaajaat.

Kilpailun kuuma ryhmä Elias Haavisto, Markus Luoma, Jaapo Jämsä starttaa ykköstiiltä klo 10.00.
Päätöskierros käynnistyy muiden ryhmien osalta klo 8.00.

Kisan realiaikainen seuranta:
golf.fi/kilpailukalenteri Fujitsu Finnish Junior Tour Lyöntipeli

Kirjoittaja: Risto Vuoksiala

Kategoriassa Etusivu, Yleinen