Juniorien SM-kisan valmistelu alkanut. Talkooväkeä tarvitaan.

Koronarajoitusten lieventäminen avaa mahdollisuuksia kilpailukauden aloittamiseen eri urheilulajeissa, myös golfissa. Kymen Golfissa on oman kilpailukalenterin säätämisen ohella aloitettu kesäkuussa Mussalossa pelattavan juniorien SM-kisan valmistelu.

Golfliitto on myöntänyt Kymen Golfin järjestettäväksi kaksi Suomen mestaruuskilpailua. Juniorien, alle 21- ja alle 18-vuotiaiden lyöntipelimestaruuksista pelataan juhannuksen jälkeisellä viikolla, 24.-26. kesäkuuta. Syyskuun 19. ja 20. päivinä Mussalossa on seniorien joukkue-SM-kilpailut.

Juniorien kisoissa ovat mukana niin pojat kuin tytöt, joten pelattavia sarjoja on neljä. Osallistujia odotetaan yhteensä noin 150.

Kymen Golfissa suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti omaan edustuspelaajaan, Elias Haavistoon, joka osallistuu vanhempien poikien sarjaan. Viime vuonna Elias sijoittui vastaavassa kilpailussa jaetulle seitsemännelle sijalle. KG:llä on mahdolisuus saada kisaan myös kaksi muuta pelaajaa järjestävän seuran villillä kortilla.

Jos osanottajia tulee odotetusti, kilpailulähtöjä on Mussalossa ensimmäisinä kisapäivinä – keskiviikkona 24.6. ja torstaina 25.6. – aamusta iltaan. Vielä ei ole varmaa, voidaanko kenttä avata illan tunneiksi muulle pelaamiselle. Perjantaina kilpailussa ovat mukana cutin läpäisseet vajaat 70 pelaajaa, joten silloin on tarjolla lähtöaikoja harrastajillekin.

Kilpailun osanottajat näkyvät Mussalon väylillä ”tavallisten” kentän kiertäjien joukossa jo ennen kisapäiviäkin. Tiistai on nimenomainen harjoituspäivä, ja kilpailijoilla on viikkoa ennen mahdollisuus päästä kentälle erityishintaisella green feellä.

Mahdollista harmitusta, jonka harrastajien pelimahdollisuuksien tilapäinen niukkeneminen saattaa synnyttää, lieventänee se, että golfyhteisömme saa kilpailun järjestämisestä korvauksen.

Talkooväkeä tarvitaan toimitsijoiksi

Kilpailun järjestämiseen tarvitaan organisaatio, ja organisaation käytännön toiminnan kantava voima ovat vapaaehtoiset seuran jäsenet. Kymen Golfilla on pitkät perinteet kansallisten ja jopa kansainvälisten kilpailujen järjestämisessä, ja hyvä maine siinä onnistumisessa. Sen perinteen jatkamiseen pyritään nytkin.

Eniten vapaaehtoisia tarvitaan forecaddieiksi, liputtamaan lyöntilupia noin viidelle väylälle, joilla on näkemäesteitä. Kahtena ensimmäisenä kisapäivänä forecaddietarve on kumpanakin 30-40, kolmantena päivänä hieman vähemmän. Forecaddie-joukon kokoaa seuran senioritoiminnan vetäjä Tom Sandström. Julkaisemme lähipäivinä tarkempia ohjeita siitä, miten vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua.

Henkilöitä tarvitaan myös tulospalveluun, tosin vähemmän kuin ennen, koska kilpailijat päivittävät itse väyläkohtaiset tuloksensa Player Scoring -sivustolle, ja tulospalvelu tarkastaa tilanteen vain kierroksen puolivälissä ja lopussa. Tulospalveluryhmän kokoaa ladykapteeni Satu Kauhanen.

Kapteeni Juha Hirvi puolestaan rekrytoi muutaman vapaaehtoisen toimimaan starttereina.

Kirjoittaja: Markku Espo

Kategoriassa Etusivu, Yleinen