Asiaa Ilmastusrei’istä vapautumisesta ja Siirtosäännöstä

Meillä on paikallissäännöissä omat kohdat Siirtosäännölle ja Ilmastusrei’istä vapautumiselle. Koska pelaajilla on ilmennyt epäselvyyttä missä kentän osa-alueilla ne ovat sovellettavissa, niin koetan hiukan selventää sitä.

Ilmastusre’istä vapautuminen paikallissäännössä sanotaan

  1. ”- Pallon ollessa yleisellä pelialueella pelaaja voi vapautua säännön 16.1f nojalla”.  Tämähän tarkoittaa muita alueita kuin tiiausalue, bunkkerit, estealueet ja viheriöt. Siis myös raffissa voi vapautua tämän säännön nojalla, jos pallo on ilmastusrei’assä.
  2. pallon ollessa viheriöllä ilmastusrei’ässä, tai koskettaessa sitä, siitä voi vapautua

Siirtosäännössä sanotaan ”Kun pelaajan pallo on yleisen pelialueen osalla, joka on leikattu väyläkorkeuteen tai lyhyemmäksi,” voi pelaaja soveltaa siirtosääntöä. Eli siirtosääntö on voimassa vain lyhyeksi leikatulla alueella.

Näiden molempien paikallissääntöjen voimassa olosta on sovittu ilmoitettavaksi klubirakennuksen päädyssä ja 1. väylän tiipaikalla olevissa ilmoitustauluissa.

Kirjoittaja: Heikki Illiminsky

Kategoriassa Etusivu, Yleinen