Kotkan Golf Oy:n hallituksen tiedote.

Tietoa kentän avaamisesta keväällä 2020.

Lumettoman talven ja ilmojen lämpenemisen myötä muutamat golfkentät ovat auenneet ja päästäneet erityisohjein ja rajoituksin pelaajat kentille. Mussalon golfkentän avaamiseen ja golfin pelaamiseen ylipäätään on tullut kuitenkin uusia haasteita koronavirusepidemian myötä.

Kenttä on talvehtinut erinomaisesti ja puhtaasti kentänhoidollisesta näkökulmasta katsottuna kenttä voitaisiin avata lähiaikoina. Kotkan Golf Oy:n hallitus on kuitenkin päättänyt edetä perustellusti turvallisuus edellä ja kentän avaamista pohditaan tänä keväänä ennen kaikkea koronaviruksen leviämisen estämisen näkökulmasta. Avaamiseen vaikuttaa viranomaisten antamat määräykset ja ohjeet sekä Suomen Golfliiton toimintaohjeet golfkentille. Seuraavan kerran kentän avaamista käsitellään hallituksessa ensi viikolle ennustetun pakkasjakson jälkeen 31.3.2020, joten ainakaan sitä ennen avaamispäätöstä ei ole odotettavissa.

Mussalon golfkentän range on avoinna erikoisjärjestelyin koronavirus tilanteesta johtuen. Torstaista 26.3. alkaen rangellamme harjoitellaan ilman rangepallojen koreja. Kaikkia pelaajia pyydetään ottamaan kotoa mukaan oma pussi tai ämpäri, johon voi harjoituspalloja rangelta kerätä. Omaa koria tai pussia ei saa jättää rangelle toisten käytettäväksi vaan se pitää viedä pelaajan mukana pois.

Jotta harjoittelu rangella on mahdollista, tulee kaikkien pelaajien noudattaa myös alla olevia ohjeita. Nämä ohjeet on tehty, jotta voimme mahdollistaa kaikille turvallisen harjoittelun:

Koronaviruspandemian jyllätessä pelaajiemme ja henkilökuntamme terveys ja hyvinvointi ovat ykkösasioita. Seuraamme aktiivisesti koronavirustilannetta ja viranomaisten tiedotteita. Suomen hallitus linjasi maanantaina 16.3.2020 valmiuslain käyttöönotosta. Näiden linjausten pohjalta harjoittelu rangellamme mahdollistetaan seuraavin rajoituksin:

Samaan aikaan rangella ei saa olla yli 10 henkilöä harjoittelemassa.

Sairaana olevat ja karanteeniin ohjatut pyydetään pysymään kotona.

Hyvä käsihygienia: Pese käsiä saippualla aina mahdollisuuksien mukaan ja pidä mukanasi käsidesiä.

Ei kätellä eikä halailla pelikavereita.

Pelataan ainoastaan omilla pelivälineillä, ei lainata kaverilta pelivälineitä.

Pidä pelikavereihin riittävä sosiaalinen etäisyys, n. 2 metriä. Myös parkkipaikalla.

Rangen roskikset ja mailapesurit ovat pois käytöstä.

Palloja pitää käsitellä rangella hanskoja kädessä pitäen.

Jos sinulla on edes hieman kipeä olo, jää kotiin. Mikäli lähipiirissäsi on flunssan oireita, pitää myös tällöin jäädä kotiin.

Mikäli olet juuri palannut ulkomailta, pysy 14 vrk karanteeniaika kotona.

ERITYISHUOMIO YLI 70-VUOTIAILLE JA MUIHIN RISKIRYHMIIN KUULUVILLE GOLFAREILLE:

Haluamme painottaa Suomen hallituksen määräämissä toimintaohjeissa erityisesti sitä, että nyt on erittäin tärkeää suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita.

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Valtioneuvosto kehottaa yli 70-vuotiaita välttämään lähikontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, koska ne lisäävät tartuntariskiä. Mikäli on välttämätöntä käydä itse kaupassa, apteekissa tai terveysasemalla tai muutoin asioida, se olisi hyvä tehdä silloin, kun muita asiakkaita on liikkeellä vähän. Etäisyyttä muihin ihmisiin on pidettävä vähintään 2 metrin verran.

NÄITÄ YLLÄ OLEVIA TOIMINTAOHJEITA TOIVOMME NOUDATETTAVAN MYÖS GOLFKENTÄN RANGELLA ! 

 

Kirjoittaja: Tommi Nousiainen

Kategoriassa Etusivu, Uutiset