Talviharjoitushalli kiinni koronavirusepidemian takia. Kausi-info tulee sähköisesti.

Maan hallitus antoi tiukkoja suosituksia urheilupaikkojen sulkemisesta koronavirusepidemian takia. Niinpä toiminta talviharjoitushallissamme loppuu toistaiseksi.

Kymen Golfin talviharjoitushalli simulaattoreineen suljetaan kaikelta käytöltä. Kymen Golf ry:n ja Kotkan Golf Oy:n hallitukset päättivät sulkemisesta sen jälkeen, kun maan hallitus julkisti tuoreimman toimenpidelistansa koronavirusepidemian johdosta.

Sulkemispäätös on voimassa toistaiseksi. Tilanteen kehittymistä seurataan ja uusia päätöksiä tehdään, kun niihin on mahdollisuus tai tarvetta.

Hallitukset pohtivat myös, olisiko Mussalon kentän range suljettava lyöntiharjoittelulta. Range päätettiin jättää auki, mutta sen käyttöä ei suositella. Mahdollisten harjoittelijoiden on syytä noudattaa terveysviranomaisten hygieniaohjeita ja kerätä palloja hanskat kädessä.

Koronavirusepidemia vaikuttaa muutenkin paljon golfyhteisömme toimintaan lähiaikoina. Huhtikuun alkupäiville kaavailtu kausi-info jää pitämättä. Hallitukset, tiimit ja toiminnanjohtaja pyrkivät tiedottamaan kauden suunnitelmista ja tapahtumista jäsenistölle mahdollisimman hyvin seuran nettisivuilla, mobiilikanavilla sekä sähköpostitse lähetettävillä jäsenkirjeillä.

Kymen Golfin hallitus piti maaliskuun kokouksensa viime viikolla. Siinä mm. viimeisteltiin kilpailukalenteria, jota on jo syötetty omalle paikalleen verkkosivuille. Aiemmin pienkilpailujen nimellä esitellyt kisat saivat lopulta teemakilpailu-nimen. Niiden valikoimassa on mm. kolmen mailan kilpailu, hcp >28-kilpailu, mies/nais-pariscramble, aamukisa ja backtii 18r -kilpailu.

Epidemiasta huolimatta on varauduttava toteuttamaan seurallemme myönnetyt kaksi SM-kilpailua, juniorien lyöntipelin SM 24.-26.6. ja seniorien joukkue-SM 20.-21.9. Järjestelytoimikunta kokoontuu lähiaikoina aloittamaan kilpailuorganisaation muodostamista.

Kummitoiminnan suunnitelmat ovat hyvällä mallilla, ja hallitus totesi tyydytyksellä, että kummien joukkoon on rekrytoitu jo 27 henkilöä.

Pelattavan tiin vapaa valinta sai viime kauden kilpailuissa jäsenistön, erityisesti seniorien suuren suosion – jopa niin suuren, että siitä aiheutui joskus ongelmia. Hallitus päättikin nyt käytäntöön sellaisen muutoksen, että pelaajan on ilmoitettava tiivalintansa silloin, kun ilmoittautuu kilpailuun. Ilmoituksen voi tehdä caddiemasterille vielä kilpailupäivänäkin, mutta silloin joutuu maksamaan viiden euron lisämaksun.

Pelikauden alkaminen sekä kilpailu- ja tapahtumakalenterin toteutuminen riippuvat kuitenkin tänä keväänä sään lämpenemisen ohella ennen muuta siitä, miten koronavirusepidemia etenee. Tilannetta seurataan, ja kenttä avataan, kun se tulee mahdolliseksi. Erilaisia varotoimia ja suojautumissuosituksia joudutaan sittenkin todennäköisesti noudattamaan pitkään.

Kirjoittaja on Kymen Golfin sihteeri.

Kirjoittaja: Markku Espo

Kategoriassa Etusivu, Yleinen