Kokeiluja ja tapahtumia tulossa: kilpailuihin kuusviis-sarja, speedgolfia viestinä

Seniorien kuukausikilpailuihin viime kaudella osallistuneille tehtiin tammikuussa pienimuotoinen nettikysely. Haluttiin selvittää, mitkä seikat vetivät kk-kilpailuihin pelaajia määrän, joka parhaimmillaan ylitti jälleen entiset ennätykset, ja saada siten osviittaa myös avoimien kilpailujen kiinnostavuuden lisäämiseen. Seuran hallitus käsitteli kyselyn tuloksia helmikuun kokouksessaan.

Kyselyn tuloksista kävi ilmi mm. että selvästi merkittävin kilpailemiseen motivoiva asia on oman osaamisen testaaminen. Muita tärkeitä tekijöitä olivat tuttu kilpailuformaatti ja pelaamisen ajankohta. Palkintojen merkityksen rastitti vain kuusi prosenttia vastaajista. Painotukset olivat samansuuntaiset koskien sekä seniorien kuukausikilpailuja että avoimia kilpailuja.

Scrambleihin osallistumisen suuri motivaatiotekijä oli joukkuehenki: tutut pelikaverit.

Senioriuden ikärajaa alennettiin pari kautta sitten. Sen jälkeen on herännyt keskustelua siitä, olisiko syytä jakaa seniorit kilpailuissa kahteen sarjaan. Viisikympisten ja seitsenkymppisten peliedellytyksissä on luonnollisesta kehityksestä johtuen eroja, jotka saattavat vaikuttaa kilpailumotivaatioonkin. Kyselyssä vastaajien selvä enemmistö kannatti kahden sarjan ideaa. Hallitus päätti vilkkaan keskustelun jälkeen, että sitä on syytä ainakin kokeilla tämän kauden kilpailuissa; sarjaraja on 65 vuotta.

Ensi kesäkuussa järjestettävän Koko Suomi golfaa -tapahtumapäivän suunnitelmissa on speedgolf-viesti: kuinka nopeasti joukkue saa pallon 10. väylän tiipaikalta reikään.

Hallituksen listalla oli myös mm. Koko Suomi golfaa -viikko, joka on 7.-14. kesäkuuta. Viikon tapahtumapäiväksi Mussalossa päätettiin sunnuntai 7.6. Ohjelmaa on jo ideoittu. Siihen sisältyy todennäköisesti uutuutena speedgolf-viesti: kuinka nopeasti joukkue (max. 5 pelaajaa) pystyy toimittamaan pallon 10. väylän tiipaikalta reikään.

Hallitus päivitti seuran kilpapelaajien kulukorvauskäytännön. SM-kilpailuihin yleisessä sarjassa osallistuville pelaajille korvataan kilpailumaksu. Kaikissa muissa sarjoissa SM-kisoihin osallistuville korvataan kilpailumaksu, jos he selvittävät cutin. SM-kilpailuihin osallistuville joukkueille korvataan kilpailumaksu kaikissa sarjoissa. Kansallisella ja alueellisilla Junior Toureilla pelaaville korvataan kilpailumaksu. Korvauksia haluavien pelaajien on esitettävä kilpailusuunnitelmansa seuran hallitukselle toukokuun loppuun mennessä.

Mussalossa järjestetään tällä kaudella kaksi SM-kilpailua: juniorien (18- ja 21-vuotiaiden) lyöntipelin SM 24.-26.6. sekä seniorien joukkue-SM 20.-21.9. Hallitus käynnisteli kilpailuorganisaation perustamista. Varsinkin juniorien SM-kisa on mittava urakka, johon tarvitaan ja toivotaan runsasta jäsenistön vapaaehtoispanosta.

Kotka Golf Centerillä on oma osasto, yhteistyössä GoGolfin kanssa, Golfmessuilla Helsingissä 28.2.-1.3. Hallitus kävi läpi messuosaston järjestämisen ja miehittämisen tilanteen. Tavoitteena ei ole pelkästään näkyvillä olo, vaan konkreettinen myynti. Green fee -pelaajia ja uusia jäseniäkin houkutellaan edullisilla tarjouksilla.

Golfliitto järjestää messujen aikana seuratoiminnan tehokehittämisprojektin kokouksen. Kymen Golf on projektissa mukana, ja seuran edustajat osallistuvat kokoukseen.

Kirjoittaja on Kymen Golfin sihteeri.

Kirjoittaja: Markku Espo

Kategoriassa Etusivu, Yleinen