Kauden suunnittelu etenee. Junioritoimintaan lisää virettä. Kilpailukalenteriin pienkilpailuja.

Junioritoiminnan kehittäminen on tärkeä painopistesektori Kymen Golfissa tällä kaudella.

Lumi ei ole vielä pysyvästi peittänyt Mussalon golfkentän väyliä viime pelikauden jälkeen, mutta uuden kauden tapahtumien ja toiminnan suunnittelu on jo täydessä käynnissä. Kymen Golfin hallituksen tammikuun kokouksessa olivat esillä mm. junioritoiminnan tehostaminen, kilpailukalenterin kokoaminen sekä jäsenhuollon ja -hankinnan kehittäminen.

Junioritoiminta nostettiin vuosikokouksessa hyväksytyssä toimintasuunnitelmassa kauden erityiseksi painopistealueeksi. Suunnitelmia on tehty junioritoiminnasta vastaavan Miia Pulliaisen johdolla. Nuorimmille, alle 7-vuotiaille on tulossa muutaman tunnin nappulagolf-tapahtumia kesäkuukausina, vähän vanhemmille pidetään golfkerhoa kerran viikossa. Yli 11-vuotiaita treenaa pro Tommi Nousiainen. Tapio Pulkkanen -golf schooleja 11–16-vuotiaille on suunnitelmissa kaksi tai jopa kolme.

Koulujen hiihtolomaviikolla järjestetään harjoitushallissa kaksi perheille tarkoitettua golfiin tutustumistilaisuutta. Toukokuussa Mussalon rangella vieraileville koululaisryhmille aiotaan tarjota myös mahdollisuutta käydä myöhemmin, tiettyinä ajankohtina, kokeilemassa Koivulan kentällä, miten pallo lentää väylillä.

Junioritoiminnan vauhdittamiseen haetaan myös tukea valtiolta. KG on lähettänyt opetus- ja kulttuuriministeriölle anomuksen 5000 euron suuruisen seuratoiminnan kehittämistuen saamiseksi. Jaettavana oleva tukipotti on tarkoitettu nimenomaan lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen.

Viime kaudella painopisteenä ollut jäsenhankinnan ja -huollon kehittäminen saa edelleen huomiota. Kummipelaajiksi lupautuneiden joukko on jo nyt suurempi kuin viime kaudella, ja värväys jatkuu. Hallitus merkitsi tiedoksi Golfliiton viestin, joka kertoi, että Kotka Golf Center on hyväksytty mukaan Suomi Golfin tehokehittämisprojektiin 2020. Projektiin osallistuvat noin 30 golfyhteisöä saavat asiantuntijoilta neuvoja siihen, miten ihmisiä houkutellaan aloittamaan golf ja pysymään lajin aktiivisina harrastajina.

Hallituksen kokouksessa käytiin läpi myös tapahtuma- ja kilpailukalenterin tilanne. Kalenteria työstää KST-tiimi Heikki Illiminskyn johdolla. Tulossa on perinteiselle rungolle rakentuvasti tuttuja viikko- ja kuukausikilpailuja, muutama avoin kilpailu sekä syksyn scramblet. Uuttakin on mietitty, jotta saataisiin lisää kilpailuintoa ja osanottajia. Suunnitelmissa on pienkilpailuja, jotka järjestetään kevyellä organisaatiolla tavoitteena muutaman kymmenen pelaajan määrä. Kilpailut ajoitetaan arki-iltoihin ja viikonlopun iltapäiviin.

Seuran ladykapteeni Satu Kauhanen kertoi kokouksessa, että hänen ja Juha Hirven aikomuksena on elvyttää sääntökävelykäytäntö. Kumpikin kapteeni vetää kesällä yhden sääntötilanteisiin kentällä perehdyttävän kävelyn kuukaudessa.

Helmikuussa tapahtuva tasoitusjärjestelmän uudistus ei toistaiseksi aiheuta seuratasolla toimenpiteitä muutoin kuin jäsenrekisterin ylläpidossa. Kunhan tilanne etenee ja saadaan liitolta lisää ohjeita ja aineistoja, katsotaan, onko aihetta järjestää esimerkiksi koulutus- ja valistustilaisuuksia jäsenistölle.

Kotka Golf Center näkyy omalla osastollaan Golfmessuilla Helsingissä 28.2.-1.3. Näkymisen ja esittäytymisen ohella tarkoitus on myös kohentaa taloutta greenfee-myynnin lisääminen kautta.

Kirjoittaja on Kymen Golf ry:n sihteeri.

Kirjoittaja: Markku Espo

Kategoriassa Etusivu, Yleinen