Tapio Pulkkanen T40 Alfred Dunhill Links Championshipissä

Tapio Pulkkanen sijoittui sijalle T40 European Tourin Alfred Dunhill Links Championshipissä. Kolmella kentällä pelattussa kisassa Pulkkanen sai lentävän lähdön selvitettyään 1. kierroksella Kingsbarns-kentän 65 (-7) lyönnillä. Toisella kierroksella Pulkkanen jatkoi hyviä otteitaan pelaamalla St. Andrews Old Coursen 68 (-4) lyönnillä. Tapsa oli vielä kärjen tuntumassa 2. kierroksen jälkeen, mutta kilpailun hankalin vaihe sijoittui 3. kierroksella ennakkoon haastavimmalle Carnoustie-kentälle missä Pulkkanen ei saanut alitettua par-tulosta. 74 (+2) tiputtivat Tapsaa useita sijoja alaspäin, joten finaalipäivänä pitäisi lisätä kaasua.

Pulkkanen sisuuntui finaalikierrokselle ja iski St. Andrews Old Coursella tuloksen 68, joka nosti hänet 9. sijaa ylöspäin, ollen lopulta jakamassa sijaa 40. (65-68-74-68,-13). Kilpailun voitti ranskalainen Victor Perez  (-22) yhden lyönnin turvin ennen englantilaista Matthew Southgatea (-21)

Pulkkanen nappasi kilpailusta kuitenkin taas tärkeitä Race to Dubai-ranking pisteitä 34,5 ja palkintopotista noin 26000 euroa. Pulkkasen Race to Dubai-ranking sijoitus nousi sijalle nyt 100, kun kauden loputtua top110 uusii ET-korttinsa seuraavaksi vuodeksi.

Tulokset: https://www2.europeantour.com/european-tour/alfred-dunhill-links-championship-2019//results
Race to Dubai: https://www2.europeantour.com/european-tour/rankings/race-to-dubai/rankings/

Kirjoittaja: Anssi Hypén

Kategoriassa Etusivu, Yleinen