Kymmenen seuraottelua KG:n kalenterissa 2019

Seuraotteluilla on vankka sijansa Kymen Golfin kilpailukalenterissa. Kauden 2019 aikana niitä pelataan yhteensä kymmenen. Ensimmäinen, Seniorien Ryder Cup KG – Koski Golf, on jo oteltu, ja se päättyi KG:n joukkueen selvään voittoon.

Seniorit ovat muutenkin aktiivisia myös tällä osa-alueella. He pelaavat kymmenestä seuraottelusta puolet, ja yksi kilpailuista on kolmiosainen. Yleisiä, koko seuran nimissä pelattavia otteluja on kolme. Naisilla on kaksi omaa seuraottelua. 

Seuraottelujen perinne on pitkä, ensimmäiset ovat saaneet alkunsa jo Koivula-aikoina. Viipurin Golfia vastaan on pelattu vuodesta 1982 lähtien. Silloin Kotkasta lähtenyt aloite perustui ”mielenkiintoon saada pientä kilpailukosketusta vieraileviin pelaajiin ystävyysottelussa”. Idean elinvoimaisuutta kuvastanee, että seuraottelulista sai juuri uuden tulokkaan: Seniorien Ryder Cup pelattiin nyt ensimmäisen kerran.

Useimpiin seuraotteluihin Kymen Golfin joukkue muodostetaan ilmoittautumiskäytännöllä, ja pelimuotona on pistebogey. Esimerkiksi seniorien KG – KosG – IGS -ottelun ensimmäiseen osakilpailuun ilmoittautuminen on paraikaa käynnissä.

Kolmeen otteluun joukkueen nimeää kapteeni tai erikseen sovittu henkilö, ja niissä pelataan lyönti- tai reikäpeliä.

Seuraottelujemme lista, tiiviit kuvaukset kaikista sekä hieman taustatietoa löytyy nyt näiltä nettisivuilta: Kilpaileminen > Seuraottelut.

Kirjoittaja: Markku Espo

Kategoriassa Etusivu, Yleinen