Elias Haaviston ajatuksia yliopistogolfista Floridassa

Elias Haavisto teki vuoden alussa tutustumismatkan USA:n Pensacolassa sijaitsevaan yliopistoon, University of West Florida.

Kotkalaissgolfari oli syksystä lähtien kartoittanut mahdollisuuksia päästä tutustumaan USA:n yliopistogolfiin.Vuoden alussa matka Floridaan sitten järjestyi.

– Olin käynyt keskusteluja koulun valmentajan kanssa jo noin neljä kuukautta ja hän kutsui sitten minut sinne visiitille. Tarkoituksenani oli tutustua yliopiston kampukseen, nähdä harjoitusolosuhteita ja tutustua joukkueen muihin pelaajiin.Valmentajan näkökulmasta visiitti perustui siihen, että hän pääsi tutustumaan minuun sekä ihmisenä että pelaajana.
Ajatus yliopistogolfista on ollut jo pitkään mielessä, mutta päätöksen siitä tein vasta viime kesänä. Paljon suomalaisia pelaajia on lähtenyt sinne viime aikoina ja totesin, että se olisi myös itselleni paras vaihtoehto. Haluan vielä joskus pelata golfia ammatikseni, joten yliopistoura sopisi tähän väliin sitä silmällä pitäen mainiosti.
En olisi vuoden päästä armeijan jälkeen vielä valmis golfammattilaiseksi, joten yliopisto antaisi itselleni vielä neljä vuotta lisää kypsyä siihen maailmaan. Samalla saisin myös vietyä opiskeluja eteenpäin, joista on varmasti vielä tulevaisuudessakin hyötyä.

Upeat harjoitusmahdollisuudet – Bubba Watsonkin viihtyi siellä

Harjoitusolosuhteet olivat siellä kyllä mahtavat. Koulun joukkueella on pääsy viidelle kentälle Pensacolan alueella, joissa kaikissa pääsee treenaamaan ja pelaamaan niin paljoin kun haluaa. Yksi kuitenkin oli ylitse muiden, Pensacola Country Club.
Rehellisesti sanottuna paras kenttä, missä olen ikinä pelannut. Sen lisäksi vielä harjoitusolosuhteet olivat viimeisen päälle kunnossa. Paikan laadusta kertoo ehkä eniten se, että Bubba Watson treenailee siellä aina, kun PGA tourilla on väliviikkoja.

Yliopistogolfin kasvatteja: Fowler, Rahm, Spieth….. Koivu

– Joo kyllä trendi on kääntynyt viime vuosina siihen, että yliopistogolfin kautta ponnistetaan golfin huipulle. Rahmin ja Koivun lisäksi myös muun muassa nuoret tähdet kuten Rickie Fowler, Justin Thomas ja Jordan Spieth. Katsoin myös PGA tourin tämänhetkistä rahalistaa ja top 10:stä heistä peräti kahdeksan on pelannut yliopistogolfia.

Opiskelua ja golfia neljä vuotta

– Arki yliopistossa on todella kiireistä, joten aikataulutus tulee olla kunnossa. Päivän kaava kulkee yleisesti niin, että aamulla kuudelta alkaa fysiikkatreenit, sen jälkeen noin klo 8-13 opiskelua ja siitä suoraan golfkentälle niin pitkäksi aikaa kun valoa riittää. Illalla vielä harjoitusten jälkeen kotitehtäviä ja muita kouluun liittyviä asioita.
Opiskelu siellä kestää neljä vuotta ja se oikeuttaa kandin papereihin.

Tyytyväinen retkeen, keväällä uudestaan USA:han

– Keikasta jäi todella hyvä fiilis. Vahvisti vain entistä enemmän omaa ajatustani pelaamisesta ja opiskelusta siellä. Tietysti Amerikka on todella erilainen maa ja kaikki toimintatavat ovat siellä erilaisia, joten totuttelemista se varmasti vaatii ennen kuin pääsee kunnolla kulttuuriin sisälle. Mutta ihmiset ovat todella mukavia ja avoimia ja ottavat hyvin vastaan meni sitten mihin tahansa ja tämä varmasti auttaa opiskelun alkuaikoina.

Ylioppilaskirjoitukset alta pois

Nyt painetaan vielä harjoitushommia Kotkan hallissa siihen asti, että ylioppilaskirjoitukset on hoidettu alta pois. Sen jälkeen suuntaan mahdollisesti uudelleen Amerikkaan treenailemaan kuukaudeksi ennen kuin kausi alkaa Suomessa.

 

Kirjoittaja: Risto Vuoksiala

Kategoriassa Etusivu, Yleinen