HattuTapion kuulumiset ja kiitokset KG:n jäsenistölle.

Yhteenveto kaudesta 2017-2018

Kausi alkoi upeasti Etelä-Afrikassa, kun sijoituin jaetulle kolmannelle tilalle kauden toisessa kilpailussani. Tuntui heti siltä, että kuulun joukkoon ja pystyn pärjäämään Euroopan Tourilla. Tätä seurasi kuitenkin hieman synkempi talvikausi ja en saanut peliä rullaamaan toivotulla tavalla. Omanissa pitkä peli oli huipputikissä, mutta puttaaminen sakkasi. Keväällä tuli vähän parempi vaihde peliin ja pelasin hyvää golfia Madridissa ja Marokossa, vaikka en ihan kärkisijoille yltänytkään.

Alkukesällä oli luvassa isoja Rolex Seriesin- kilpailuja pääosin vaikeilla areenoilla. En onnistunut alkukesän aikana yhdessäkään Rolexin kisassa ja itseluottamus oli hakusessa. Kesällä pelissä oli kuitenkin paikoitellen väläyksiä paremmasta, kuten Itävallassa, jossa johdin kilpailua toisen kierroksen puolenvälin kieppeillä.

Loppukesästä pelasin kohtalaisia kilpailuja Saksassa, Ruotsissa ja Tsekeissä. En kuitenkaan onnistunut pelaamaan ehjää neljän kierroksen kilpailua missään vaiheessa. Tsekeissä oli todella hyvä sauma jopa voittoon asti, mutta erityisesti viimeinen kierros oli vaikea. Tsekin kisan jälkeen olin henkisesti hieman hukassa ja oikean mielentilan löytämiseen meni hetken aikaa.

Lyhyissä puteissa oli ongelmia kesän aikana ja päätin tehdä siihen pienen muutoksen. Aloin käyttämään tähtäysviivaa pallossa Hollannin kisan aikoihin. Puttaaminen ei heti parantunut, mutta uskoin että pitkässä juoksussa upotan enemmän putteja.

Syksyllä viivan käyttäminen alkoi tuntua luonnolliselta. Dunhill Linksissä Skotlannissa sitten jysähti. Se oli ehdottomasti kauden hienoin viikko. Pelasin vaikealla Carnoustin kentällä -8 ja viimeisenä päivänä puttasin superhyvin St. Andrewsin Old Coursen tuulissa. Lopullinen sijoitus 4. ja seuraavalle vuodelle pelioikeus varmistettu.

Dunhillin onnistumisen myötä pääsin ensimmäiseen finaalikisaan Turkkiin, joka oli myös Rolex Seriesin- kilpailu. Sain ”Rolex-apinan” vihdoin pois selästä pelaten hienon kisan sijoittumalla top kymppiin. Tämän myötä pääsin pelaamaan myös toiseksi viimeisessä finaalikisassa Etelä-Afrikassa. Peli ei aivan riittänyt sijoittumaan niin korkealle, että Dubain finaalikisaan olisi paikka auennut. Ensi vuonna sitten! 

Mikä oli vaikeinta ensimmäisenä vuotena Euroopan Tourilla?

Kentät ovat haastavampia kuin Challenge Tourilla olen tottunut. Raffit ovat pidemmät ja griinit kovemmat. Henkisesti erilainen ja uusi toimintaympäristö. Täytyy nähdä itsensä pelaamassa kärkijoista.

Kaverit kiertueella?

Eniten olen viettänyt aikaa suomalaisten kanssa, mutta myös muita ystäviä on tullut.

Ruotsalaiset ovat leppoisia ja eniten on tullut spekuloitua Pontus Widegrenin ja Marcus Kinhultin kanssa.

Itävaltalaisen Matthias Schwabin opin tuntemaan jo viime vuonna Challenge Tourilta. Erik van Rooyenin kanssa oli hyviä taisteluita Challenge Tourilla ja sitä kautta tuli ystävystyttyä jo viime vuonna. Yleisesti ottaen paljon hyviä tyyppejä olen oppinut tuntemaan.

Lempikentät tämän vuoden kisoista?

Real Club Valderrama, kapeita avauksia ja pienet ja kaltevat griinit. Puita joka puolella.

Golf Dar es Salam. Suhteellisen pitkä ja kapeahko kenttä. Griinit todella muodokkaat ja pienet. Vaatii hyvää rautapeliä.

Al Mouj Muscat. Merenrannassa maisemallisesti hieno ja myös haastava kenttä. Täydellisessä kunnossa.

St. Andrews Old. Legendaarinen kenttä, jonka pääsin amatöörinä pelaamaan muutamaan kertaan. Tyynessä helppo, mutta tuulessa todella pirullinen.

Makeimmat kisaviikot?

BMW PGA Championship, Wentworth ehdottomasti hienoin viikko kilpailumielessä. Haastava ja huippukuntoinen areena sekä paljon ihmisiä katsomassa.

Omega European Masters, Crans-sur-Sierre. Hienoin viikko maisemallisesti ja tunnelma pienessä sveitsiläisessä kisakylässä täydellinen.

Vaikein kenttä?

Ehdottomasti Ryder Cup- Areenanakin toiminut Le National Pariisissa. Väylään osuminen oli arvossaan ja siihen en itse tänä vuonna pystynyt.

Tavoitteet ensi vuoteen?

Sijoitus rankingissa 60 joukkoon, millä pääsee mukaan Dubain finaalikisaan. Voittaminen on myös mielessä.

 

Kiitos vuodesta 2018 ja Hyvää Uutta Vuotta 2019!

Tapio Pulkkanen

 

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Tommi Nousiainen

Kategoriassa Etusivu, Uutiset