Elias Haavisto ykkönen Junior Challenge Tourilla

Kai Kilappa © golfari.fi

 Elias Haavisto otti komean voiton sunnuntaina Mussalossa pelatussa junioreiden Challenge Tourin osakilpailussa. Kotkalaisjuniori selvitti kentän 71. lyönnillä, yksi alle parin. Poikien sarjan kakkoseksi sijoittui Tarinagolfin Kaapo Venäläinen (75). Kolmospalkinnot pokkasivat Koski-Golfin Jari Lankinen (76) ja Laukaan Perunkagolfin Juho Ehrola (76).

Tyttöjen sarjan kaksi parasta alueellisen Challenge Tourin osakilpailussa olivat Koski-Golfin Inka Hatara (87) ja Viipuri Golfin Anna Purhonen (87).

Junioreiden Challenge Tour, entinen aluetour, on täksi kaudeksi entrattu uusi kisasarja. Pelaajaikäjakauma on 8-21 vuoden väliltä. Pojat pelasivat Mussalossa 56-tiiltä ja tytöt 47-tiiltä. Kisasarja toimii myös karsintana junioreiden pääkiertueelle Finnish Junior Tourille. 

Kotkan osakilpailuvoittaja Elias Haavisto pelaa normaalisti FJT:tä, jossa menestyminen on hänen tämän kauden päätavoitteensa.

– Tämä kisa osui hyvään väliin. Viime viikolla aloitin FJT:t Kulloossa, ja ensi viikonloppuna on sitten vuorossa Ruukki Golfin osakilpailu.

Eliaksen peli kulki sunnuntaina mallikkaasti Mussalossa. Etuysillä pari birdietä, pari bogia ja eagle vitos-väylälle, kokonaissaldo -1. Ja takaysi sitten varmasti par’issa.

– Lähipeli toimi tänään hyvin. Onhan se tiiltä hieman erilaista pelata tätä ”lyhyempää” kenttää. Mutta tässä vaiheessa kautta on kuitenkin tärkeä saada näitä kisakokemuksia alle, päivän voittaja totesi.

Kirjoittaja: kymengolf

Kategoriassa Etusivu