Tasoitusten vuositarkastus ajettu

EGA:n viime vuonna uudistama tasoitusten vuositarkistus (HR, Handicap Review) on nyt ajettu kaikille KG:n jäsenille.

Melko perusteelisesti muuttuneen tarkistuksen tuloksena 102 KG:n jäsenen tasoitus nousi. Yhdenkään jäsenen tasoitus ei laskenut.

Golfliiton Mika Wikströmin mukaan muutokset muissa seuroissa ovat olleet vastaavanlaisia, eli n. 10% tasoituksista on noussut ja korkeintaan joku yksittäinen tasoitus on laskenut.

Miten HR sitten lasketaan? EGA:n ohje löytyy osoitteesta http://www.ega-golf.ch/sites/default/files/handicap_review_appendix.pdf.

Hyvin paljon yksinkertaistettuna tuo tarkoittaa:

  • kullekin pelaajan pelaamalle tasoituskierrokselle lasketaan ”kierrostasoitus” jota kyseinen pb-tulos vastaa
  • näistä kierrostuloksista lasketaan tuolta linkin takaa löytyvillä tilastotiteen kaavoilla Yläraja ja Alaraja, joiden välissä pelaajan tasoituksen pitäisi olla.
  • jos pelaajan tasoitus on noiden rajojen ulkopuolella, sitä nostetaan/lasketaan yhdellä, kahdella tai max. kolmella, niin että uusi tasoitus olisi Ylä-/Alarajan välissä. Kuitenkin niin että tasoitusryhmässä 1 max muutos on +-1, tasoitusryhmässä 2 +-2 ja muissä tsoitusryhmissä +-3.

Golfliiton julkaisema artikkeli löytyy osoitteesta http://golf.fi/muutuutiset/tasoitus-uudessa-vuositarkastuksessa-muuttua-30-lyontia/

 

Kirjoittaja: kymengolf

Kategoriassa Etusivu