Tullaan tutuiksi ja tiedetään mitä kukin tekee

Kai Kilappa @golfari.fi

Hei olen Veli-Matti, uusi puheenjohtajanne ja haluan lähestyä teitä kaikkia vapaamuotoisella kirjeelläni, jotta saisitte jonkinlaisen kuvan allekirjoittaneen ajatuksista.

Kiitokset

Hyvät seuramme jäsenet minulla on ilo ja kunnia ottaa puheenjohtajuus vastaan, joten monet kiitokset luottamuksesta ja saamastani palautteesta. Otin tehtävän mieluusti vastaan, koska minusta on tärkeää olla seuran toiminnassa mukana muutoinkin kuin vain pelaamisen kautta, toki pelaaminen on erityisen mukavaa. Perehdyttäjänä puheenjohtajan tehtäviin toimi Heikki Pykälistö, joten suuret kiitokset hänelle. Aikomukseni on jatkaa Heikin viitoittamalla tiellä siten, että talous ja hallinto pidetään kunnossa sekä toimintaa kehitetään kaikilla sektoreilla. Toiminnan kehittäminen ja uusien ideoiden löytäminen on myös erittäin tärkeää, jotta emme seurana jää makaamaan menneeseen. Hyvästä taloudellisesta asemasta on kuitenkin pidettävä kiinni koko ajan, jotta ei käy niin kuin monissa muissa urheiluseuroissa, rahat loppuivat ja jäsenet hävisivät. Jäljelle jäi vain tyhjiä tiloja, maksamattomia laskuja – perintäkirjeitä.

Yksittäinen jäsen / seuran vastuutoimijat

Yksittäisen jäsenen ei kuitenkaan tarvitse kantaa huolta golf yhteisömme toiminnasta ja taloudellisesta asemasta muutoin kuin olemalla mukana toiminnassa omalla tavallaan. Juridisen ja muun vastuun- ja huolenkantajina toimivat Oy:n ja Ry:n hallitukset. Eri toimikuntien roolit ja vastuut ovat erittäin merkittäviä käytännön toiminnan pyörittämisessä. Voin olla huolettomalla mielellä, koska toimikunnissa on jäseninä ihmisiä, joilla monilla on vankka osaaminen työelämästä sekä asiantuntijuutta golfista. Tässä yhteydessä haluan korostaa seuramme kapteenien roolia, joiden tehtäviä pidän erittäin tärkeänä toiminnan onnistumisen kannalta. Palkatun henkilöstön roolia en halua myöskään unohtaa, koska ilman heitä hommat ei pelitä.

Jokainen ihminen on laulun tai vähintään tarinan arvoinen

Jäsenen tärkein ominaisuus on harrastaa lajia kukin tavallaan. Toivoisin kuitenkin jokaisen jäsenen harrastavan golfia siten, että pelaaminen tuottaa mielihyvää, koska aivot reagoivat mielihyvän tunteeseen siten, että syntyy hymyä ja sanoja. Hymyt ja sanat käynnistävät sosiaalisen reaktion toimia yhteisössä muiden pelaajien kanssa, tästä syntyy hyvinvoiva golfyhteisö, joka toimii yhteisen hyvän toteuttamiseksi. Joten olkaamme golfyhteisö, jossa toimii eri ihmisiä, yhteisönsä ja itsensä hyväksi.

Profilointia

pyysingOlen syntynyt Lappeenrannassa keväällä 1954. Kotkaan olen tullut työn perään 1976. Työurani olen tehnyt rikoksia selvitellen ja niiden tekijöitä kohdaten. Viimeiset työvuodet olivat antoisia yrityselämässä ja niissä tapahtuneiden talousrikoksien tutkinnassa ja rikoshyötyä eri puolilta maailmaa jahdaten. Työtehtäväni ovat olleet ihmisten kohtaamista ja heidän ongelmiensa selvittämistä kriisitilanteissa, joten uskon, että tästä voi olla apua puheenjohtajan tehtävissä.
Eläkkeelle jäin 2012, joten minulla on aikaa toimia golfyhteisössä. Vapaa-aikani on vierähtänyt eri palloilulajeja harrastellen ja kilpailumielessä. Lajini ovat olleet jalkapallo, jääpallo ja jääkiekko. Tennis on ollut aikuisiällä päälajini ja lähinnä valmennustehtävät. Hallinnollisia tehtäviä minulle on kertynyt eri yhdistyksistä. Golfin pariin tulin kuusi vuotta sitten ja tämän jälkeen laji ja sen ympärillä olevat ihmiset ovat vieneet kesäiset ajatukseni melko totaalisesti. Valehtelisin, jos sanoisin, että rakastan golfia. Pidän golfista mutta rakkauteni kohteet ovat muualla. Viittaan tässä kohdin vaimooni, hänkin harrastaa golfia silloin tällöin halutessaan. Yksityiselämästäni avaudun tarvittaessa henkilökohtaisesti kohdatessamme. Toki sen verran voin kertoa, että sain syntymälahjana Karjalaisen vilkkaan luonteen puhua paljon ja välillä asiaakin.

Valta ja sen käyttäminen

Minulla ei ole valtaa eikä halua käskeä tai kehottaa ketään tekemään mitään, koska rekisteröidyn yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Urheiluseuran toimintaa sitovat seuran säännöt, joiden keskeinen viesti on toimia jäsentensä edun mukaisesti tasapuolisesti. Tasapuolisuus tarkoittaa sitä, että kaikkia jäseniä palvellaan tasapuolisesti ikään ja sukupuoleen katsomatta. Toki rehellisyyden nimissä minun täytyy tunnustaa, että sydämeni sykkii nuorille golfin aloittaville lapsille, koska heissä on tulevaisuus.
Puheenjohtajana katson, että minulla on erityinen vastuu huolehtia siitä, että hommat toimivat kaikilta osin lakien ja asetusten mukaan, ei kuitenkaan juridisen jäykästi. Pelaajan vastuu on jokaisella oma. Toivon, että teistä jokainen svingaa rennosti ja lyönti päättyy aina tyylikkääseen loppuasentoon. Tällöin kaikki näyttää kauniimmalta ja pallo liitää upeassa kaaressa.
Vuosi 2017 on naisten vuosi golfliiton ilmoituksen mukaisesti. Naisten vuoden kunniaksi kannatta painaa Lue lisää nappulaa………niin näet mitä siellä lukee. Tässä vaiheessa kaikille mukavia hetkiä vuoden vaihteeseen.

________________________________________

Lainaus Tommy Tabermanin kirjasta vuodelta 2006

Oodi naisen kädelle. Naisen käsi on oksa tuulessa. Kun naisen käsi herättää miehessä miehen se herättää kuin herättäisi lasta. Naisen käsi on rypäleterttu auringossa. Naisen käsi on läheistä sukua sille kädelle, joka paransi sairaat ja herätti kuolleista. Samaa sukua on naisen käsi, kun se herättää miehessä miehen niin kuin aurinko kypsyttää rypäleen. Naisen käsi on lintu oksalla. Kun naisen käsi laulaa, laulaa myös miehessä mies. Kuin herättäisi lasta herättää naisen käsi. Se parantaa sairaat ja herättää kuolleet kuolleista. Oksalla laulava lintu on käsi.

T. Veli-Matti 🙂

Kirjoittaja: kymengolf

Kategoriassa Etusivu