Kapteenin kynästä toukokuu

Kausi on lähtenyt käyntiin monien uudistuksien myötä erittäin reippaasti liikkeelle, varsinkin kun ilmat ovat olleet suosiolliset, vappukisaa lukuun ottamatta. Se että uudistuksia tehdään ja että monet ajoittuvat saman aikaisesti juuri nyt on johtuu niiden toisistaan vaikuttavista syy yhteyksistä.

Mielenkiintoista onkin ollut seurata miten positiivisesti ne ovat vaikuttaneet Golf seuramme näkyvyyteen erilaisissa medioissa. Mukavaa on myös seurata miten erilaisia kommentteja ja palautteita on tullut omilta pelaajiltamme. Palautteiden kirjo on ollut laidasta laitaan, toiset manaavat kaikki toimet joita kentällä tehdään, kieltäen lähtökohtaisesti kaikki kehitystoimet kokonaan, ”jotta elämässä olisi edes golf kenttä sellainen kun se on aina ollut”. Toisissa kommenteissa ylistetään rohkeutta muutoksiin ja ymmärretään muutoksien välttämättömyydet ja halu kehittyä golf yhteisönä, näinkin vaikeasti kehitettävässä ja konservatiivisessa lajissa kuin golf.

Palautteet pelaajilta on tervetulleita, olivatpa ne kielteisiä tai myönteisiä, ne on myös viety eteenpäin organisaatiossamme ja ne otetaan huomioon seuraavissa päätöksissä.

Mutta palautteet joita tulee paljon, niin omilta kuin vieraspelaajiltakin koskee monesti ”toisia pelaajia”, ollen ns. etiketti juttuja.

Nosta esille muutamia, vuodesta toiseen toistuvia välinpitämättömyyksiä. Yksi tällainen on tupakan tumpit. Suurin osa tupakoivista pelaajista osaa käyttää tiiaus paikoilla ja ravintolan terassilla olevia tuhkakuppeja. Mutta muutamat tupakoitsevat pelaajat ei ymmärrä tumppien ja huuli-mällipussien roskaavaa vaikutusta, joka häiritsee monia pelaaja. Jos kentän alueella on pakko polttaa, niin tupin, tai jätöksen voi viedä sille tarkoitettuun paikkaan. Olkaamme siis roskaamatta.

Toinen mistä valitetaan on pelinopeus. Vuosia on erilaisia suosituksia annettu, mutta sanomattakin on selvää että neljän pelaajan ryhmä on monesti vajaita ryhmiä hidastamassa. Joten laskekaa ryhmiä ohitsenne, vaikka pelaisitte kierrosta alle 4h aikaa vastaavaa nopeutta. Se ei ole teiltä pois mikäli joku ohittaa, jonka jälkeen molemmat ryhmät voivat pelata omassa rytmissä, jolloin viihtyvyys lisääntyy kummasti.

Nautinnollisia pelikierroksia

Jouni Nykänen
KG Kapteeni

Kirjoittaja: kymengolf

Kategoriassa Etusivu