Kapteenin kynästä huhtikuu

Infoilta oli jälleen kerran erittäin suosittu. Paikalla oli noin 100 henkilöä katsastamassa uusittua klubiamme ja kuuntelemassa infoa ahkerien toimikuntien talven mittaan valmistelemasta toiminnasta tulevalle golfkaudelle.

Kevät tuo tullessaan uusia käytäntöjä ja toimintamalleja kentällemme. Tänään 8.4. Kotkan Golf Oy teki samassa kokouksessa monia historiallisia päätöksiä , jotka vaikuttavat suoraan yksittäisen pelaajan pelaamiseen.

Yksi merkittävin muutos on värillisten tiimerkkien muuttaminen metrilukemamerkeiksi. Uusien tiimerkkien lukema 49 tarkoittaa, että kyseiseltä tiiltä kenttä on peliväyliltään yhteensä 4900 metrin mittainen (valkoinen = 62, keltainen = 57, sininen = 53, punainen = 49). Muutoksella on tarkoitus saada pelaajat taitotasolleen ja lyöntien pituuksille sopivalle tiiauspaikalle, jolloin pelattavuuden ja pelinautinnon kokemukset toivottavasti lisääntyvät.

Muutoksia tulee myös pelijärjestykseen. 20 vuoden jälkeen palataan järjestykseen, joka oli kentän alkuperäisessä suunnitelmassa ja jota käytettiin, kun kenttämme oli aivan uusi. Nyt siis ykkösväylä tulee olemaan entinen väylä 10, joka lähtee klubin takaa. Se antaa hieman leppoisamman alun kierrokselle. Samalla luovutaan tiistaisin ja perjantaisin olleista pelijärjestyksen vaihdoista, jolloin kenttää pelattiin alkaen 10 tiiltä. Tarkoituksena oli, että par 3 -väylät olisivat olleet paremmin käytettävissä. Muutoksen jälkeen par 3 -väylät ovat paremmin pelattavissa vaikka joka päivä.

Pelijärjestysmuutosta ei tehdä vain muuttamisen ilosta, vaan tämä on kytköksissä remontoidun klubin sisäänkäynnin järjestelyihin terassin puolelta, jossa 9 väylältä siirrytään (ent. 18) 10 väylälle (ent.1). Näin terassin vieressä oleva Tuomo Hovin suunnittelema golfkärryjen taukopaikka tulee tarkoituksenmukaiseen käyttöön, kun se on siirtymän matkan varrella. Kentän pelijärjestyksen muutoksen jälkeen päätösväylä tulee suoraan klubin syliin, jolloin kilpailujen seuraaminen onnistuu myös klubin terassilta. Näin saadaan, aivan toisella tapaa kuin aikaisemmin, kilpailijoille hieman lisäjännitystä viimeisiin ratkaiseviin putteihin yleisön silmien alla .

Nyt tehtävät muutokset tarkoittavat, että myös väylätaulut ja tuloskortit uusitaan. Pienemmät väylätaulut lisätään myös kentän lyhyemmän tiipaikan 49 viereen (entinen punainen).

Sitten oikaisu aikaisemmin ilmoitettuun vaihtopäivään KosG kanssa: päivä on 19.7. Tuolloin kotkalaiset kausipelaajat pääsevät Eerolaan pelaamaan ilman korvausta varaamalla normaalisti peliajan KosG ajanvarauksesta.

Lopuksi muistuttaisin, että mikäli kilpailukutsussa ei erikseen mainita, kilpailuun ilmoittautuminen päättyy viikonloppukisojen osalta torstaina klo 14. Ilmoittautumisaikaa on kaksi viikkoa.

Jouni Nykänen
KG Kapteeni

Kirjoittaja: kymengolf

Kategoriassa Etusivu