Mussalo (18 väylää)

Kotkan keskustan läheisyydessä olevalle Mussalon saarella vuonna 1989 rakennettu Kosti Kurosen toisen luomisvaiheen tulosta oleva 18-reikäinen kenttä. Seurassa on golfin perinteellisiä arvoja aina pidetty kunniassa. Kymen Golf on järjestänyt Suomen mestaruuskilpailut reikäpelissä 1995 ja 2001 sekä lyöntipelin SM-kilpailut 1998, lisäksi kentällä on järjestetty muita arvokisoja vuosittain sekä FGT:n osakilpailu vuonna 2002 ja poikien joukkue euroopanmestaruuskilpailut vuonna 2006 .

Kilpailutarkoitukseen kenttä sopiikin erinomaisesti. Lyöntipelin kärsivällisyyttä vaativaan puurtamiseen edustusluokan pelaajat ehkä kuitenkin haluaisivat enemmän draivitilaa ja saman tien vähän lisää pituutta. Draiverin käyttö kotikenttään tottuneiden pelaajien osalta on selvästikin yleisempää kuin vieraspelaajilla.

Kenttämme pelijärjestys muutettiin kaudelle 2016 jolloin golf kierroksen alku on hieman leppoisempi. Samalla otimme numero tee järjestelmään käyttöön jolloin kynnys siirtyä oman taitotason teelle helpottui. Lisäsimme myös aloitus tee paikkoja ja nyt klubipelaajille on tarjolla useita lyöntipaikkoja jossa pituuden myötä vaikeusaste lisääntyy.

Aloittelevien osalta on 1-9 väylille mitattu / sloupattu ”pikku Mussalo”, ollen par 3 kenttä jossa lyöntimatkat vaihtelevat 56 – 200m välillä.

Pidemmille ehtineille golffareille on mahdollisuus koko kentän osalta valita taitotasonsa mukaisesti 5 eri aloituspaikkaa, joista 36 tee paikka on pelattavan väylän alussa helpottamaan itse väylälle pääsyä mikäli lyönnit sattuvat karkailemaan hiukan sivuun tai palloa ei vielä tahdo saada ilmaan.

Lyöntipaikasta 47 lähtien on omat teepaikat joista vaikeus lisääntyy teelle 52 ja edelleen 56 teelle. Kenttämme tee 61 ei ennen kierrosta tunnu olevan pelattavuudeltaan pitkä, mutta kierroksen jälkeen moni ymmärtää miksi taka teeltä on hyvän tuloksen teko vaikeaa.

Kenttämme tarjoaa kaikentasoiselle pelaajille vaihtelua ja mielenkiintoa koko matkaltaan. Ensin yhdeksän reikää tasaista maastoa nousua ja laskua männikössä, sitten loppu ysi jossa vesiesteet antavat mielenkiintoisen haasteen pelaajalle aina viimeiselle väylälle asti, joka päättyy suoraan klubimme syliin, ollen mahtava näyttämö kilpailuita ajatellen, jolloin tasaisen kilpailun ratkaisut monesti nähdään tilanteessa kuka hallitsee hermot yleisön edessä viimeisissä puteissa.

Tervetuloa vieraaksemme.