Tasoitusohjeita

Tasoituskierrokset

voimassa 19.4.2017 alkaen
Tasoituskierrokselle (harjoituskierros) lähtevän pelaajan tulee ilmoittaa asiasta etukäteen caddiemasterille tai merkittävä tieto Nexgolf -varausjärjestelmään laittamalla merkintä kohtaan ”Tasoituskierros”. Jos tämä ei ole mahdollista (caddiemaster ei ole paikalla ja pelaajat eivät pysty tekemään Nexgolfiin ko. merkintää), tulee vastaavat merkinnät tehdä vihkoon joka löytyy 1. teen vieressä olevasta katoksesta.

Pelaajan pitää myös ilmoittaa pelaako hän tasoituskierroksella 9 vai 18 reikää. Vain etukäteen ilmoitettujen tasoituskierrosten tuloskortit voivat vaikuttaa pelaajan tasoitukseen. Tuloskortit palautetaan caddiemasterille tai tuloskorttien postilaatikkoon. Menettely koskee kotikentällä pelattuja kierroksia.
Kilpailukierroksilla tasoitusmuutokset huomioidaan normaalisti Suomen Golfliiton ja/tai kilpailun omien sääntöjen mukaisesti.

Suomen Golfliiton sääntö- ja tasoitustoimikunnan päätöksen perusteella yhdeksän reiän kierrokset hyväksytään tasoituskierroksiksi tasoitusryhmissä 2 – 6 (tarkat tasoitukset 4,5 – 54). Yhdeksänreikäisiksi tasoituskierroksiksi hyväksytään aina kyseisen päivän ensimmäinen yhdeksän reiän suoritus, joka ei saa olla osa 18 reiän suoritusta. Pelaaja ei siis voi parantaa tasoitustaan (9-reikäisellä kierroksella) päivän toisella kierroksella tai päättää, että tasoituskierroksena toimii hänen pelaamansa 18 reiän kierroksen toinen yhdeksän reiän lenkki. Päivän aikana voi pelata vain yhden 9-reikäisen tasoituskierroksen.

Tärkeää kaikilla tasoituskierroksilla on se, että pelaajan merkitsijä tietää pelaajan pelaavan tasoituskierrosta. Silloin hän voi osaltaan katsoa, että kierros pelataan sääntöjen mukaan.

Alimmassa tasoitusryhmässä (hcp < 4,5) tasoitukseen voi vaikuttaa vain 18-reikäisillä kilpailukierroksilla.

Pelaa niin hyvin kuin pystyt jokaisella kierroksella ja palauta niin monta tasoituskierrostulosta kuin mahdollista kauden aikana – tämä ohje on kaikkien tasoitusjärjestelmien perusta.

 

Kymen Golf ry
kilpailu-, sääntö ja tasoitustoimikunta